Noi cifre despre imigratia romanilor si bulgarilor in UK: Britanicii pot sta linistiti

Vineri, 01 Martie 2013, ora 12:06
3208 citiri
Noi cifre despre imigratia romanilor si bulgarilor in UK: Britanicii pot sta linistiti

Noile statistici privind migratia neta in Marea Britanie ar trebui sa-i linisteasca pe cei care inca sunt ingrijorati de fluxul de romani si bulgari care vor ajunge in aceasta tara incepand cu 1 ianuarie 2014, atunci cand restrictiile pe piata muncii vor fi ridicate.

Dincolo de datele privind scaderea migratiei nete (diferenta dintre imigratie si emigratie), statisticile publicate joi ar trebui sa ii linisteasca pe cei care sunt ingrijorati in legatura cu un influx de imigranti romani si bulgari care vor sosi in Regatul Unit, atunci cand vor fi ridicate controalele privind accesul lor pe piata muncii din aceasta tara, arata New Statesman.

Numarul imigrantilor care vin in Marea Britanie din cele opt tari care au aderat la Uniunea Europeana in anul 2004 - Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ungaria - a scazut pana la 62.000 in perioada iunie 2011 - iunie 2012, o reducere cu 28 la suta comparativ cu anul precedent si in coborare de la un varf de peste 100.000 de imigranti, in anul 2007.

Migratia neta din aceste tari in Regatul Unit a scazut astfel la 30.000 de oameni, in aceeasi perioada, iunie 2011 - iunie 2012, de la un varf de aproape 90.000 in anul 2007.

Aceasta schimbare se datoreaza in parte inrautatirii conditiilor economice din Regatul Unit, fiind declinuri semnificative in imigratia dinspre tarile Uniunii Europene catre Marea Britanie, de la inceputul crizei financiare.

De fapt, declinul rapid al numarului imigrantilor, incepand cu anul 2011, pare sa fie generat de deschiderea pietelor muncii din celelalte tari ale Uniunii Europene, incepand cu luna mai 2011. Astfel, mai putini oameni din Polonia si din alte tari vin in prezent in Regatul Unit, deoarece ei au mai multe oportunitati de munca in Germania si in alte tari.

Vesti proaste pentru imigrantii din Marea Britanie - Ce masuri vrea sa ia Cameron

In anul 2004, Regatul Unit, Suedia si Irlanda au fost singurele tari din Uniunea Europeana care au permis cetatenilor din noile state membre acces deplin imediat pe pietele lor. Insa trebuie invatate lectii din marea migratie care a urmat in Regatul Unit - atunci cand Marea Britanie isi va deschide complet piata muncii Romaniei si Bulgariei, in 2014, va face acest lucru impreuna cu restul tarilor din UE.

Este aproape imposibil de prezis cati romani si bulgari vor ajunge in Marea Britanie in anul 2014, insa declinul imigratiei din Europa de Est, din anul 2011, ar trebui sa linisteasca britanicii ca tara nu va repeta situatia de dupa experienta din 2004 - romanii si bulgarii care vor vrea sa migreze vor avea o multime de alte optiuni.

Intre timp, Guvernul britanic ar trebui sa se ingrijoreze mai putin in legatura cu aceste numere si mai mult in legatura cu felul care se poate asigura ca Regatul Unit este cat se poate de pregatit pentru orice schimbari ar putea aparea legatura cu migratia, in anul 2014.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romani imigratie Marea Britanie, #imigratie Marea Britanie 2014, #date migratie Regatul Unit , #romani Marea Britanie