Numarul imigrantilor romani si bulgari veniti in Marea Britanie a atins un nivel record

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 10:49
8530 citiri
Numarul imigrantilor romani si bulgari veniti in Marea Britanie a atins un nivel record
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul imigrantilor romani si bulgari veniti in Marea Britanie a atins un nivel record. Cei mai multi dintre migrantii europeni sositi in UK anul trecut sunt din Romania si Bulgaria, arata noi statistici facute publice joi.

Potrivit datelor Biroului de Statistica din Marea Britanie, migratia anuala neta (imigrantie minus emigratie) a scazut anul trecut sub 300.000 de persoane, pentru prima data dupa 2013, probabil si pe fondul votului din Regat pentru iesirea din UE, scrie Daily Express.

Mai exact, migratia a scazut anul trecut cu 49.000 de persoane, ajungand la 273.000, dupa cum arata statisticile pe 12 luni, pana in septembrie 2016.

In schimb, numarul imigrantilor din Romania si Bulgaria a crescut covarsitor anul trecut. In jur de 74.000 de cetateni ale celor doua tari au venit anul trecut in UK, iar cifra este una record. Numarul lor a crescut cu 19.000 fata de 2015.

Cei care se impotrivesc migratiei s-au aratat incantati de scaderea per ansamblu a numarului de imigranti, insa au avertizat ca Guvernul din Londra tot va trebui sa sporeasca verificarile la granita, pentru ca cifra anuala a migratiei sa scada sub 100.000.

Vicepresedintele think tank-ului Migration Watch, Alp Mehmet, sustine ca "acesta este un pas in directia corecta".

"Insa inca exista un aflux din Europa de Est, in special din Romania si Bulgaria. Acesti muncitori sunt in general in campul muncii prost platit (...) ", a aratat Mehmet.

#imigranti romani bulgari UK, #imigranti romani bulgari UK record , #romani Marea Britanie