ONG-urile britanice raspandesc panica: 50.000 de romani si bulgari ne vor invada, anual

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 09:43
2591 citiri
ONG-urile britanice raspandesc panica: 50.000 de romani si bulgari ne vor invada, anual

In jur de 50.000 de romani si bulgari vor ajunge in Marea Britanie, in fiecare an, dupa ridicarea restrictiilor, sustine un ONG britanic.

BBC citeaza un raport al Migration Watch, in care se sustine ca aceasta cifra este valabila pentru primii cinci ani incepand cu 2014, anul in care restrictiile vor fi ridicate.

Afluxul de imigranti romani si bulgari va avea drept consecinta modificarea pietei imobiliare si a locurilor de munca, mai sustine organizatia britanica. Premierul britanic David Cameron a afirmat, la inceputul acestei saptamani, ca nu exista estimari oficiale legate de numarul romanilor si bulgarilor care vor dori sa se mute in Marea Britanie.

Pana acum, romanii si bulgarii care doreau la munceasca in Marea Britanie aveau nevoie de autorizatie de la autoritati.

Migration Watch, care sustine impunerea de reguli mai stricte in ce priveste imigratia, sustine ca estimarile sale ar putea fi si mai alarmante, in cazul in care se ia in calcul posibilitatea ca milionul de romani rezidenti in Spania si Italia ar putea decide sa se mute in Marea Britanie.

David Cameron: Imposibil de prezis cati romani si bulgari vor ajunge in Marea Britanie

Potrivit ONG-ului, Germania si Olanda sunt "destinatii posibile" pentru imigrantii romani si bulgari, din cauza faptului ca rata somajului in randul tinerilor este mai mica. Dar, pe de alta parte, in Marea Britanie, accesul usor la sistemul de ajutoare sociale este mai usor, ceea ce inseamna ca regatul ar fi mai "atractiv" pentru imigranti.

Presedintele Migration Watch a criticat guvernul de la Londra pentru faptul ca se fereste sa-i avertizeze pe britanici in legatura cu ridicarea restrictiilor pentru romani si bulgari.

"Nu este suficient sa te feresti sa prezinti o estimare a migratiei din Romania si Bulgaria. Este probabil (ca migrarea) sa atinga un nivel care sa aiba consecinte semnificative pentru locuinte si serviciile publice", a declarat Sir Andrew Green. "Va fi vorba despre o crestere a competitiei (pe piata muncii) cu care se confrunta tinerii muncitori britanici", a adaugat el.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...