Premiera: Politia britanica ii avertizeaza pe hotii de buzunar romani pe limba lor (Foto)

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 15:04
6787 citiri
Premiera: Politia britanica ii avertizeaza pe hotii de buzunar romani pe limba lor (Foto)

Hotii de buzunare din Marea Britanie sunt avertizati prin anunturi ca in zona se afla politisti imbracati in civil. Iar anunturile sunt scrise in singura limba pe care o inteleg, romana - scrie Daily Mail.

Un astfel de anunt, scris in limba romana, a fost postat in aglomeratul Covent Garden, informeaza Daily Mail. Conform publicatiei, jumatate dintre hotii de buzunare de la metrou, prinsi anul acesta, sunt romani.

Anuntul, instalat de Politia Metropolitana, reprezinta o premiera, relateaza cotidianul. Covent Garden se afla la circa 1,6 kilometri de Hyde Park Corner, zona "luata in stapanire" tot de romani.

Publicatia mentioneaza ca "in regat, o minoritate de romani este responsabila de cersitul agresiv, furtul din buzunare si frauda, insa problemele sunt mai cu seama grave in Capitala".

MAE, despre cersetorii romani din Londra: Presa britanica a reluat o stire mai veche

Mark Field, parlamentar al Partidului Conservator pentru Londra si Westminster, este de parere "romanii care nu pot vorbi engleza nici nu ar trebui sa se afle in Marea Britanie, daca nu isi cauta in mod serios de munca".

"Acesti oameni care nu au nicio intentie de a contribui la economia britanica ar trebui indepartati cu prima ocazie posibila, mai ales daca se fac vinovati de cersit agresiv sau furt din buzunare", a mai spus politicianul.

"Sunt multi romani care vin in aceasta tara pentru a munci, dar ma tem ca este o minoritate pe strada care ar trebui indepartata", a continuat el.

Nu se stie in prezent cate astfel de semne au fost montate si nici daca au fost scrise si in alta limba in afara de romana.

Restrictiile in ceea ce priveste migratia catre Marea Britanie, din Romania, au fost ridicate in ianuarie, aminteste publicatia. Potrivit acesteia, de atunci, numarul celor veniti din Romania, fara adapost, a crescut foarte mult in zonele bogate ale Londrei.

Totusi, statisticile arata ca numarul romanilor si bulgarilor care lucreaza in Marea Britanie a scazut in primele trei luni ale anului.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...