Prins intre doua lumi: Primul roman ajuns in 2014 in Anglia nu are bani sa se intoarca in tara

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 10:21
8383 citiri
Prins intre doua lumi: Primul roman ajuns in 2014 in Anglia nu are bani sa se intoarca in tara
Foto: Daily Mail

Unul dintre primii imigranti romani care au ajuns in Marea Britanie dupa ce restrictiile pe piata muncii au fost relaxate in ianuarie se plange ca aceasta tara e prea scumpa.

Victor Spirescu a devenit o mica celebritate la inceputul anului, dupa ce un politician britanic s-a fotografiat cu el la coborarea din avion pe aeroportul Luton, scrie Daily Mail.

La vremea respectiva, el a declarat ca a venit in Londra cu scopul de a trimite bani sotiei sale din Romania, astfel incat sa isi poata incepe propria lui afacere, dar acum spune ca nu poate economisi nimic din cauza faptului ca Londra e un oras prea scump.

Vorbind la postul de radio BBC 4, el a declarat: "Nu am pus deoparte nimic. E foarte scump aici. Vreau sa economisesc ca sa imi fac o afacere in Romania. Ma asteptam sa imi ramana bani de pus deoparte, dar nu. Cred ca Anglia si-a deschis granitele pentru ca au nevoie de muncitori.

Englezii stau acasa pe ajutoare sociale. As vrea sa ma intorc acasa, dar nu am cu ce bani. Sistemul e gresit: platesti prea multe taxe, prea multi bani pe transport, iar chiria e prea scumpa ca sa traiesti in Londra".

Spirescu a ajuns in Marea Britanie pe 1 ianuarie si politicianul laburist Keith Vaz i-a oferit o cafea pe aeroport. La acea vreme, el a povestit reporterilor ca nu venise "sa jefuiasca tara", adaugand ca dorea sa isi ia o slujba, sa castige bani si apoi sa se intoarca la sotia sa din Romania.

El a primit un loc de munca la o spalatorie auto in parcarea Aldi din orasul Biggleswade, in comitatul Bedfordshire, dar a renuntat dupa doar o zi pentru a lucra in constructii pe un santier in estul Londrei.

De atunci, a mai anuntat ca vrea sa-si aduca sotia, Catalina Curcean, in varsta de 19 ani, in Marea Britanie. Nu se stie daca ea a parasit ferma cu porci si oi din Transilvania pentru a i se alatura.

Spirescu a devenit si mai cunoscut dupa ce fosta sa prietena, o femeie in varsta de 26 de ani pe nume Ana, a sustinut ca fusese arestat si amendat in Romania dupa ce o atacase intr-o parcare.

Cuplul incepuse o relatie in 2009, dar ea l-a parasit 7 luni mai tarziu. La insistentele lui, Ana acceptase sa se reintalneasca cu el intr-o parcare, in ianuarie 2010, dupa ce el o contactase de 40 de ori. La intalnire el a atacat-o si a trantit-o la pamant, lovind-o de mai multe ori.

Spirescu a fost amendat si a fost obligat sa-i plateasca fostei prietene despagubiri, primind si o pedeapsa de 35 de zile de inchisoare cu suspendare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#roman ianuarie marea Britanie aeroport, #Victor Spirescu roman Marea Britanie scumpa, #Spirescu Londra scumpa economii , #romani Marea Britanie