Romanii au devenit a doua minoritate in Marea Britanie

Duminica, 27 Mai 2018, ora 15:44
18343 citiri
Romanii au devenit a doua minoritate in Marea Britanie
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul National de Statistica britanic anunta ca numarul de romani care traiesc in Marea Britanie a crescut cu 25% in 2017, fata de anul precedent, ajungand la 411.000 de persoane.

La 1 ianuarie 2014 toate televiziunile britanice pandeau aeroporturile Heathrow si Luton din Londra in asteptarea "invaziei", arata Ziarul Financiar, citand BBC.

Marea Britanie trebuia sa accepte deschiderea pietei muncii pentru romani. A fost, vreme de un an, o campanie furibunda in presa britanica impotriva romanilor care se pregateau sa invadeze Regatul, dupa deschiderea pietei muncii.

Cand o cursa Bucuresti - Londra a ajuns la destinatie, pe Luton, din avion a coborat un singur roman.

Victor Spirescu era atunci intampinat de jurnalisti si s-a intretinut cu deputaul laburist Keith Vaz, presedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor. De atunci au trecut ani, interesul presei britanice fata de subiect a scazut, dar datele statistice arata ca temerea nu era chiar nejustificata.

Din populatia de aproximativ 65 de milioane de locuitori, 6,2 milioane nu erau de nationalitate britanica. Numarul persoanelor care locuiesc in Marea Britanie, insa care nu s-au nascut acolo, a crescut cu 3% din 2016.

Nationalitatea poloneza ramane cea mai numeroasa nationalitate non-britanica, cu un numar estimat de un milion de polonezi care locuiesc in Regatul Unit. Dupa nationalitatea romana, urmatoarea clasata este cea irlandeza, cu aproximativ 350.00 de irlandezi care locuiesc in Marea Britanie.

India este a patra tara ca pondere in populatia rezidenta in Marea Britanie, cu un numar de 340.000 de persoane.

Efectul Brexit: Numarul de cereri pentru cetatenie britanica s-a dublat intr-un an, din martie 2017, pana in martie 2018; numarul de emiteri de avize de rezidenta permanenta pentru cei care au locuit in Marea Britanie mai mult de cinci ani a crescut, ajungand la 168.000, mai arata Ziarul Financiar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani Londra, #romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie