Ziare.com

Romanii din Marea Britanie se declara liber profesionisti pentru a primi ajutoare - raport

de Florin Necula
Vineri, 21 Februarie 2014, ora 11:00

   

Romanii din Marea Britanie se declara liber profesionisti pentru a primi ajutoare - raport
Rapoartele Universitatii Oxford subliniaza ca mii de muncitori din Romania si Bulgaria din Marea Britanie s-au declarat liber profesionisti, obtinand astfel acces mai mare la ajutoarele sociale.

6 din 10 imigranti romani si bulgari din Regatul Unit s-au declarat liber profesionisti in anul 2013, fapt ce le-a permis acces total la ajutoarele sociale din partea statului, scrie The Telegraph.

Astfel, potrivit unei analize a Universitatii Oxford, 59,1 la suta dintre muncitorii din cele doua tari est-europene s-au declarat astfel, comparativ cu doar 14 la suta din populatia Regatului Unit.

Romanii "au invadat" Marea Britanie inainte de ridicarea restrictiilor - vezi cifrele oficiale

"Indiferent de motivatie, acest statut a furnizat acces la sistemul de ajutoare sociale", se mai arata in raport.

Declararea statutului de liber profesionist le permite cetatenilor celor doua tari sa eludeze regulile stricte care le permiteau sa acceseze doar posturi ce necesita o calificare slaba.

Procentul de 59,1 la suta inseamna 69.000 de muncitori romani si bulgari din Marea Britanie.

Cifrele oficiale arata ca numarul de muncitori imigranti din Romania si Bulgaria in Marea Britanie a atins un maxim record la sfarsitul anului 2013, o crestere de 42 la suta, inainte chiar de ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, la 1 ianuarie, astfel ca exista 144.000 de muncitori romani si bulgari care traiesc in Regatul Unit, potrivit cifrelor din ultimul trimestru al anului 2013.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5357 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa traiasca "rrom-anasii", liber-profesionisti!

Lautari, potcovari, frizeri, hornari, vidanjori, sapatori, docheri, usieri, ce sunt astea, nu sunt meserii liberale?! Pai n-au ei dreptate, cand se dau liber-profesionisti?! Ca doar nu pretind ca-s ingineri, medici, sau brancardieri?!

 

nu esti bine informat

sau nu ai o educatie financiara as putea zice. Poti impartii pe cei care muncesc in patru mari categorii:
muncitori (cei ce muncesc pentru cineva)
liber profesionisti (muncesc pentru ei insa nu au mai mult de 1-2 angajati)
businiess owners(au afcere si angajati)
investitori(baietii destepti)

dupa cum vezi, in general cei liber profesionisti fac mai multi bani ca cei angajati la un business owner si au anumite facilitati financiare. Partea proasta este ca trebuie sa muncesca mai multe ore si sa se adapteze rapid pietii) Eu zic ca este bine sa fie liber profesionistii si apropo potcovari, frizeri, hornari, vidanjori, sapatori, docheri, usieri etc nu sunt liber profesionistii...

Poate au emigrat liber profesionistii de la noi

In conditiile in care la noi pentru PFA-uri s-a introdus, pe langa cota unica de 16% si cota de sanatate de 5,5% un extra impozit de 31% pentru pensii, poate au emigrat PFA-urile de la noi. E ciudat totusi ca in Marea Britanie liber profesionistii primesc ajutoare de la stat, in timp ce la noi in tara sunt impozitati cu 53%.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor