Romanii si bulgarii nu vor navali in Marea Britanie - raport oficial

Autor: Ana Ilie
Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 10:30
3472 citiri
Romanii si bulgarii nu vor navali in Marea Britanie - raport oficial

Un raport comandat de Ministerul britanic de Externe da o lovitura grea celor care sustin ca romanii si bulgarii vor invada Marea Britanie, punand presiune masiva pe serviciile publice, odata cu ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, la 1 ianuarie 2014.

Raportul publicat vineri arata ca numarul celor ce vor opta pentru o viata noua in Marea Britanie este mai mic decat sustin alarmistii, intrucat romanii si bulgarii se vor indrepta, cel mai probabil, spre Spania, Italia sau Germania, informeaza The Independent.

Analiza efectuata de Institutul National de Cercetari Economice si Sociale (NIESR) pune sub semnul intrebarii avertismentele Partidului Independentei Marii Britanii (UKIP) si ale unor parlamentari conservatori, potrivit carora mii de persoane din ambele state sud-europene se vor indrepta in curand spre Marea Britanie.

Raportul este publicat si dupa ce premierul David Cameron a anuntat cateva masuri ce ar trebui sa evite situatiile in care imigrantii abuzeaza de serviciile de sanatate si sociale si de locuinte oferite de statul britanic.

NIESR a conchis ca imigratia din ambele state "nu va avea un impact semnificativ". "Imigrantii din motive economice, in special, sunt majoritar tineri si sanatosi si nu au solicitari asupra serviciilor de sanatate", se arata in raport.

Textul citeaza si studii in care se arata ca oamenii provenind din estul Europei sunt "mai putin inclinati sa ceara beneficii decat alte grupuri de imigranti".

Familiile noilor veniti ar putea insa sa puna presiune pe scolile primare, desi dovezile de pana acum arata ca prezenta copiilor de imigranti nu afecteaza performantele obtinute de aceste scoli.

In plus, imigrantii nu pun presiune pe sistemul de acordare a locuintelor sociale.

Studiul nu precizeaza numarul de romani si bulgari ce vor veni in Marea Britanie dupa luna ianuarie 2014, insa sustine ca estimarile care circula in prezent sunt "inselatoare si incorecte". Nou-sositii vor avea tendinta sa se instaleze in Londra si sud-estul tarii.

Luna trecuta, secretarul pentru Comunitati, Eric Pickles, a recunoscut ca Guvernul nu are "nicio idee" cu privire la dimensiunea fluxului de imigranti, iar ministrii au refuzat sa faca predictii.

Ukip a sustinut ca intre 350.000 si 400.000 de romani si bulgari vor navali in Marea Britanie, in vreme ce un parlamentar conservator a venit cu o alta cifra alarmanta, 270.000.

In timpul ultimului guvern laburist, o estimare punea numarul romanilor si bulgarilor ce vor veni in Marea Britanie dupa ridicarea restrictiilor la 8.100 de romani si 4.600 de bulgari.

Potrivit unei evaluari, in prezent in Marea Britanie se afla 26.000 de bulgari si 80.000 de romani, majoritatea muncitori necalificati ce activeaza in constructii, catering, ingrijesc batrani sau fac menajul.

Ulterior publicarii raportului, ministerul roman de Externe a apreciat, intr-un comunicat de presa, ca acesta confirma ca sunt exagerate si nefundamentate speculatiile privind un aflux masiv de romani spre aceasta tara.

"Ministerul Afacerilor Externe ia nota de rezultatele acestui studiu, care confirma evaluarile institutiilor romanesti, conform carora speculatiile din media britanica privind eventualitatea unei cresteri masive a mobilitatii dinspre Romania spre Marea Britanie sunt exagerate, fiind, in cea mai mare parte, lipsite de fundament. Astfel, concluziile studiului nu acrediteaza ideea, intens promovata, in ultima perioada, de mass-media britanica, a unui aflux masiv de cetateni dinspre Romania, odata cu ridicarea restrictiilor pe piata muncii, incepand cu 1 ianuarie 2014", se arata in comunicatul MAE.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#romani Marea Britanie raport, #numar romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Dragi englezi. Romanii sint baieti fini. Ei nu au navalit niciodata