Soprana romanca din Marea Britanie, obligata sa plateasca o treime din venituri unui roman

Luni, 11 Februarie 2013, ora 21:10
7745 citiri
Soprana romanca din Marea Britanie, obligata sa plateasca o treime din venituri unui roman

O soprana romanca din Marea Britanie a avut de suferit in urma unei intelegeri facute in adolescenta, in urma careia trebuia sa ii dea peste o treime din castigurile sale unui om de afaceri din Romania.

Eliana Pretorian, in varsta de 31 de ani, este o cantareata de opera care spune ca viata sa a fost "distrusa" de o intelegere "imorala" in urma careia tatal sau i-a promis 35 la suta din veniturile sale unui om de afaceri roman, noteaza The Telegraph.

Soprana, care in prezent este gravida, a cantat in cariera sa la Glyndebourne, in sudul Marii Britanii, sau chiar si in Londra, la Sadler Wells.

Ea a facut o intelegere cand avea 17 ani, care i-a afectat viata personala si profesionala, facand-o sa se teama ca ar putea ajunge in inchisoare. In prezent, dupa ani de zile in care a fost implicata in dispute legale pentru a rasturna intelegerea, un judecator a decis ca respectivul caz impotriva ei "este sortit esecului", iar prevederea condamnarii sale este "in intregime fara suport legal".

Pretorian a numit intelegerea "imorala pana la originile sale", spunand ca aceasta aproape i-a distrus viata.

35 la suta din castiguri pentru un ajutor de 6.900 de dolari

Povestea a inceput in anul 1999, cand tatal Elianei a semnat o intelegere in numele fiicei sale, care urma sa ii plateasca unui anumit domn Vasile 35 la suta din veniturile activitatii sale profesionale, in schimbul unei investitii a acestuia in pregatirea sopranei, in valoare de 6.900 de dolari.

Termenii intelegerii prevedeau ca banii urmau sa fie perceputi de Vasile din oricare perioada de zece ani a carierei artistei, dupa cum dorea acesta.

Pretorian a aparut recent in fata Inaltei Curtii din Marea Britanie, acuzata ca nu a putut sa divulge detalii complete ale intelegerii sale in legatura cu banii datorati lui Vasile.

Argumentand ca orice contract incheiat anterior nu avea nicio valoare din cauza varstei clientei sale, avocatul sopranei a spus curtii ca intelegerea era "camatareasca".

Luni, judecatorul Richard Seymour a respins acest caz, afirmand ca "este sortit esecului", precizand ca soprana romana nu a incalcat niciun angajament de a-si dezvalui castigurile si ca nu poate fi pedepsita "pentru esecul de a face ceva ce nu era obligata sa faca".

Vorbind despre omul de afaceri roman, fost prieten al tatalui sau, Eliana Pretorian a afirmat ca ea a avut putin de castigat din aceasta intelegere si a ajuns la succes prin propriile sale eforturi.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#soprana romanca Marea Britanie, #Elaiana Pretoriana plata venituri, #soprana romanca plata venituri , #romani Marea Britanie