Ziare.com

The Guardian: Imigrantii romani nu sunt Armaghedonul

de Ana Ilie
Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 08:32

   

The Guardian: Imigrantii romani nu sunt Armaghedonul
Imigrantii din Romania si Bulgaria vor pune presiuni suplimentare pe Marea Britanie, insa asta nu va duce la un "Armaghedon". Adevarata problema ar fi ca Marea Britanie sa nu mai fie atractiva pentru imigranti, insa aceasta perspectiva nu ii sperie pe cei care militeaza pentru a tine afara din tara romanii si bulgarii.

Jurnalistul Hugh Muir, de la Guardian, aminteste, intr-un amplu comentariu, ca in 1887, situatia in Marea Britanie era identica: parlamentarul conservator Captain JCR Colomb cerea limitarea numarului de imigranti ce intra in tara. Numai ca atunci era vorba despre evrei. S-a format si o asociatie, Asociatia de Prevenire a Imigratiei Strainilor Saraci, echivalentul de azi al MigrationWatch.

Noile drepturi acordate incepand cu 1 ianuarie 2014, de a munci fara restrictii in Marea Britanie, vor domina discursul privind imigratia cel putin in primul semestru al lui 2014. Deocamdata este prea devreme pentru a evalua impactul ridicarii restrictiilor, insa asta nu-i va impiedica pe anti-imigrationisti sa evoce scenariul cel mai negru.

In plus, cum sunt alegeri anul viitor, discutiile se vor situa pe doua nivele, scrie publicatia citata: una a analizei serioase produsa de statisticieni si cercetatori, si una a anti-imigrationistilor, care se vor adresa publicului larg, ignorand analizele si argumentele ponderate.

Asa s-a intamplat si inainte de ridicarea restrictiilor, cand MigrationWatch a prezis ca 30.000-70.000 de romani si bulgari vor ajunge in Marea Britanie in fiecare an timp de cinci ani. Un parlamentar conservator a plusat pana la 425.000 in doi ani.

Ministrul Imigratiei, Mark Harper, a trecut neauzit cand a spus ca un influx masiv al imigrantilor romani si bulgari este improbabil. Vor fi ceva imigranti, noi presiuni, dar nu va fi Armagedonul. Aceste argumente le-au displacut anti-imigrationistilor, care le-au ignorat cu totul.

Ministrul de Interne, Theresa May, a promis ca va face regulile mai dure pentru a-i impiedica pe cei care doresc sa ajunga in Marea Britanie. S-au intocmit tot felul de reguli, mergand pana la obligatia celor ce inchiriaza o locuinta sa-i interogheze pe chiriasi cu privire la statutul de imigranti.

Analistii sustin ca vor mai fi si alte "solutii fantoma la probleme fantoma". Cu toate ca la mijloc sunt vietile oamenilor, se discuta despre imigratie in termeni abstracti. Imigratia neta, adica diferenta dintre cei care vin si cei care pleaca, a crescut pana la 182.000 in 2013, o provocare pentru premierul David Cameron, care a promis, pre-electoral, ca va reduce aceasta cifra la 100.000. Cu toate ca accentul cade pe imigrantii din estul Europei si fostele tari ale Commonwealth-ului, realitatea este ca majoritatea imigrantilor in Marea Britanie este formata din chinezi.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2427 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Problemele vor apare cand nu se va gasi de lucru

Atunci somajul va creste iar nemultumirile se vor inmulti.Cei care sunt in Marea Britanie stiu ca obtinerea documentelor pentru lucru sunt mult mai greoaie pentru studentii romani si bulgari.Dar cine are o calificare, este serios si competent isi va gasi de lucru.

 

Nu imigrantii care vin sa munceasca pentru britanici sunt problema

De ce nationalistii britanici nu sufla un cuvant despre imigrantii care vin in UK sa exploateze munca britanicilor?

 

Desi nu prea mai are cine pleca, dacămai pleacă si numai 10% din ac

tuala fortă de muncă, Armaghedonul va fi pentru cei rămasi an Ţară, pentru că si dacă vor creste salariile, vor scădea productivitatea muncii, PIB-ul, incasările la buget, la fondurile de sigurări sociale etc!

 

Probabail ca din cauza prieteniei dintre Ponta si China,

Britanicii ii considera pe chinezi tot romani.

 

in 2 ani ii lasam si pe astia pe butuci

zeci de miliarde de euro mulg romanii de prin toata europa, lasand parjolul dupa ei . aduna ca niste furnicute ,iar in romania ii asteapta isarescu cel destept si intr-o mangleala si alta ii lasa cu praful de pe toba :))sa speram ca in ceasul al 12-lea s-or trezii si nu vor mai baga banii intr-un stat corupt si bolnav in care 1 milion lucreaza efectiv cu 6,700 pe luna sa tina in spinare 6 milioane de asistiti pe 2000 lei minim pe luna

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor