The Sun: Bacaul, capitala celor care au furat un tezaur din bancomatele britanice

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 11:00
4757 citiri
The Sun: Bacaul, capitala celor care au furat un tezaur din bancomatele britanice
Foto: Arhiva

Bacaul este, in viziunea jurnalistilor englezi, un nucleu al infractorilor care invadeaza Marea Britanie si se ocupa cu spargerea bancomatelor de acolo si nu numai.

Politistii britanici au dezvaluit recent ca unul din zece furturi din bancomatele engleze este comis de gruparile formate din romani. Mai mult, 70% dintre cei arestati pentru astfel de infractiuni proveneau din Bacau sau aveau, in orice caz, o legatura cu acest oras, se arata intr-un reportaj al celebrei publicatii tabloide The Sun.

Bacaul era, pana nu demult, cunoscut drept unul dintre cele mai sarace locuri din Romania, unde oamenii munceau in fabrici sau pe terenuri agricole pentru a-si castiga existenta. Insa acum a inflorit, au constatat ziaristii englezi.

Daily Mail: Romanii fura banii din ATM-urile britanicilor

Unde inainte erau numai strazi saracacioase cu blocuri comuniste sau cocioabe darapanate, acum au rasarit vile luxoase, cu extravagante precum cazi cu hidromasaj pe acoperis. Masini ca Porsche, Range Rover sau BMW au impanzit strazile Bacaului, unde a fost construit de curand si un nou mall cu magazine scumpe.

Are chiar si o reprezentanta Mercedes la marginea orasului, care s-a umplut de restaurante rafinate care servesc sampanie si caviar, baruri excentrice si cluburi de noapte exclusiviste.

De unde provine toata aceasta bogatie? Din escrocheriile la ATM-uri, sustin jurnalistii The Sun, care afirma ca Bacaul a devenit capitala intregii lumi in materie de furturi din bancomate.

Un infractor care facea parte dintr-o astfel de grupare infractionala este fostul fotbalist Aurelian Zlati, care juca la echipa FCM Bacau si care a ajuns sa se ocupe cu escrocherii la ATM-urile din Marea Britanie. Tanarul de 27 de ani, care era si fotbalist international, a fost prins in flagrant in timp ce scotea un aparat de clonat carduri dintr-un bancomat din comitatul britanic Norfolk, fiind bagat la inchisoare pentru 21 de luni.

Romanii fac prapad in Marea Britanie: Furturi din bancomate, cat un tezaur

Potrivit unui avocat roman, citat de jurnalistii englezi, 75% din economia Bacaului este reprezentata de infractiunile comise in strainatate.

Pana acum cativa ani, nu multi straini auzisera de Bacau, insa acest lucru s-a schimbat in 2008, cand o fotografie controversata a inceput sa circule in mediul online. Aceasta ilustra un bebelus care se rostogolea printre sute de bancnote de 20 de lire sterline, bani furati de la britanici.

Poza a fost facuta de tatal copilului, membru al unei grupari care a montat aparate de clonare in sute de ATM-uri din Marea Britanie. Acesti infractori au furat peste un milion de lire sterline prin aceasta metoda, preluand informatiile de pe aproximativ 2.000 de carduri.

Barbatul a postat fotografia pe Internet pentru a le arata rudelor din Romania cat de bine o duce in strainatate. Bucuria a fost scurta, pentru ca acesta a fost prins si bagat la inchisoare pentru cinci ani.

Marea Britanie: Un roman acuzat de frauda de 3 milioane de lire scapa de inchisoare

Precum cei doi, multi alti infractori din Bacau au furat, fiecare, milioane de lire sterline prin astfel de escrocherii si au investit banii si in proprietati in orasul romanesc. Un alt exemplu este Leonid Rotaru care, in decembrie 2012, a fost acuzat ca facea parte dintr-o banda care a clonat 9.000 de carduri, sustragand un total de trei milioane de lire sterline.

Virgil Spiridon, seful serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), a declarat, pentru The Sun, ca gruparile infractionale din Bacau vizeaza, in special, Marea Britanie, pentru ca "le mergi bine acolo".

Insa acest lucru va lua sfarsit, a mai precizat Spiridon, in conditiile in care au inceput niste ample colaborari intre politistii romani si cei britanici pentru prinderea acestor infractori.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#furt bancomat romani Marea Britanie, #furturi romani Marea Britanie, #bancomat Bacau Marea Britanie, #furt ATM Bacau Marea Britanie , #romani Marea Britanie