Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

The Sun: Valul de imigranti din Romania ameninta sa scufunde Marea Britanie

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 12:47
7026 citiri
The Sun: Valul de imigranti din Romania ameninta sa scufunde Marea Britanie
Foto: The Sun

Valul de imigranti din Romania si Bulgaria ameninta sa scufunde Marea Britanie si sa inunde piata locurilor de munca, titreaza, duminica, cotidianul The Sun.

O lege care va intra in vigoare incepand cu anul 2014 va permite ca mai mult de 29 de milioane de persoane din aceste doua tari sa isi caute un loc de munca in Regatul Unit.

The Sun scrie ca sute de imigranti lucreaza, insa, ilegal in aceasta tara.

Parafeni Vasile, din Romania, in varsta de 36 de ani, castiga 130 lire sterline pe zi. El sustine ca peste doi ani, toti prietenii lui vor veni in Marea Britanie. "De ce nu?", se intreaba barbatul, care face parte dintr-un grup ce asteapta sa fie luat cu masina dintr-o parcare si sa fie transportat pe un santier din Tottenham.

Nicholas Aorgh, tot din Romania a declarat, pentru The Sun, ca acasa castiga 200 de lire pe luna, in timp ce in Marea Britanie primeste 250 de lire pe saptamana.

"Deja ne merge mai bine, asa ca atunci cand vom obtine numarul de asigurari sociale, ii vom aduce pe toti aici", a mai spus barbatul.

Fara acest document, e imposibil sa fii angajat cu contract de munca, sa platesti taxe sau sa ai parte de beneficii in statul englez.

In prezent, romanii si bulgarii care doresc sa ajunga in Marea Britanie pot obtine numarul de asigurari sociale doar daca vin pentru un job sigur, inca din prima zi, mai noteaza The Sun.

Insa Guvernul a ridicat aceasta restrictie incepand cu 1 ianuarie 2014.

In Marea Britanie ajung aproximativ 200.000 de imigranti pe an, din care 40.000 de persoane sunt din Romania si Bulgaria.

Guvernantii englezi sustin ca aceasta lege nu va afecta prea mult piata muncii, pentru ca ii va ajuta in special pe imigrantii care sunt deja stabiliti acolo, care se pot anagaja in mod legal mai usor.

Insa, potrivit The Sun, Executivul a estimat gresit aceste cifre si inainte.

In 2004, cand mai multe tari au intrat in UE, inclusiv Polonia, oficialii au sustinut ca mai putin de 20.000 de persoane vor imigra din tarile nou-venite. Insa, in prezent, numarul lor a ajuns la 669.000.

Schimbarea legii va duce cu siguranta la cresterea imigrantilor, iar britanicii ar trebui sa se teama ca romanii si bulgarii le-ar putea lua locul de munca, conform The Sun.

Vineri noaptea, parlamentarul Tory MP Stewart Jackson a avertizat ca acest lucru va afecta si bunastarea natiunii.

"Nu vreau sa vad in 2014 familii numeroase (de romani si bulgari - n.r.) care se trezesc ca nu au joburi, care au nevoie de un loc unde sa stea si vor acces la educatie si alte beneficii. Suntem deja intr-o situatie grea. Marea Britanie ar trebui sa decida pe cine lasa sa vina aici, nu o entitate europeana", a punctat politicianul.

Autorul articolului, Trevor Kavanagh, a tinut sa isi prezinte si punctul personal de vedere despre acest subiect.

"Bulgaria si Romania sunt printre cele mai corupte tari europene, cu puncte de frontiera prost pazite si cu regimuri criminale. Odata ce le vom oferi dreptul deplin de a munci in Marea Britanie, deschidem usa unui val de infractiuni, pe care nu il vom putea combate.

Aceste doua tari erau pe punctul de a rata intrarea in UE in 2007 din cauza atrocitatilor in stil mafiot. Li s-a acordat ceva timp pentru a pune capat criminalitatii, insa nu au fost capabile sa aresteze prea multi banditi.

In plus, albanezii vor urma si ei modelul bulgarilor si romanilor. Bandele din aceasta tara fac trafic cu carne vie si sunt recunoscuti pentru splare de bani. Costul pe care il va suporta Marea Britanie nu se va rezuma doar la joburi beneficii".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#romani munca Marea Britanie, #Romania imigranti Marea Britanie, #The Sun romani munca Marea Britanie, #The Sun romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie