The Telegraph: Politistii romani incep patrularile pe strazile Londrei

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 20:39
4312 citiri
The Telegraph: Politistii romani incep patrularile pe strazile Londrei
Foto: The Telegraph

Politistii din Romania incep sa patruleze pe strazile Londrei, inainte de ridicarea restrictiilor impuse cetatenilor romani si bulgari, prevazuta pentru 1 ianuarie 2014.

Politia metrolopolitana londoneza a invitat opt politisti romani la lucreze cu cei britanici, in urmatorii doi ani, dupa un program pilot de success, de anul trecut, informeaza The Telegraph.

Acordul dintre politia romana si cea britanica prevede faptul ca reprezentatii politiei metropolitane britanice vor putea avea acces la sistemul de date al politiei nationale din Romania, pentru a verifica suspectii.

Politia londoneza a intrebat fortele de ordine mai multor tari din Uniunea Europeana daca vor sa-si trimit ofiterii de politie pe strazile Londrei, insa Romania a fost prima care a acceptat invitatia.

Rromii fac din nou ravagii in Londra: Evacuati dintr-un parc, s-au instalat intr-o zona istorica (Galerie foto)

Zeci de mii de oameni din Romania sunt asteptati sa vina in Marea Britanie, odata ce controalele vor fi ridicate, in luna ianuarie.

Ambasadorul roman la Londra, Ion Jinga, a scris, pentru editia electronica a The Telegraph ca este o situatie de castig pentru ambele parti.

"Proiectul ofera o intelegere mai mare a felului in care ar trebui sa ne pazim comunitatile in Uniunea Europeana. Romania trebuie sa protejeze mai mult de o mie de kilometri de granite externe ale UE, iar ofiterii nostri au acum oportunitatea de a dobandi experienta de prima mana despre cum una dintre cele mai bune forte de politie din lume opereaza si se ocupa de un mediu multicultural", a spus Jinga.

Acesta a precizat ca politistii romani colaboreaza cu colegii din politia metropolitaa in zone cu mari comunitati romanesti, dar si in zonele cu fapte antisociale comise de o mica parte a romanilor.

Informatia vine dupa ce unii politicieni, precum liderul Ukip Nigel Farage au avertizat in legatura cu un val de infractiuni ce se va abate asupra Marii Britanii, odata ce restrictiile la granite vor fi ridicate. Afirmatiile au fost respinse categoric de ambasada romana la Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#politisti romani Londra, #politisti romani patrulare strazi Londra, #romani infractiuni Marea Britanie , #romani Marea Britanie