Tony Blair e vinovat de exodul romanilor in Marea Britanie - analist britanic

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 18:22
3209 citiri
Tony Blair e vinovat de exodul romanilor in Marea Britanie - analist britanic

Fostul premier britanic, Tony Blair, este cel responsabil de exodul romanilor in Marea Britanie, este de parere Tom Gallagher, autor al mai multor lucrari despre Romania.

Intr-un amplu articol publicat de Commentator, Gallagher arata ca romanii privesc Marea Britanie asa cum imigrantii europeni priveau America in secolul XVII, drept o Lume Noua, unde au speranta ca vor trai mai bine.

Romanii sunt incurajati sa ajunga in Marea Britanie, dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii la 1 ianuarie 2013, de faptul ca statul britanic are o structura speciala in ceea ce priveste beneficiile si imigrantii pot accesa aceste servicii aici.

Saptamana trecuta, aminteste expertul, un comitet din ministerul britanic de Interne a ajuns la Bucuresti pentru a estima daca presa are dreptate cand vorbeste despre conditiile proaste din Romania. Comitetul a primit un sondaj care arata ca 24% dintre romanii cu varste intre 18 si 35 de ani doresc sa munceasca in Marea Britanie. "Ar fi impotriva tuturor tendintelor din migratia europeana din ultimii doua sute de ani daca nu ar exista un exod spre aceste maluri", scrie Gallagher.

Expertul pune acest lucru pe seama faptului ca romanii, "un popor vesel", sunt in prezent demoralizati. "Acolo unde gasesc de lucru, salariile sunt derizorii si nu ajung pentru necesitatile de baza. Acest lucru se aplica si ocupatiilor specifice clasei de mijloc, ceea ce explica de ce este un exod de doctori si alti profesionisti. Mita este norma pentru a obtine sevicii care in Marea Britanie sunt gratuite".

Cel de la care ar fi trebuit sa ceara explicatii pentru aceasta situatie parlamentarii britanici aflati in vizita la Bucuresti este fostul premier Tony Blair, care s-a aflat in capitala Romaniei in acelasi timp, pentru a-l ghida pe tanarul premier controversat al tarii, Victor Ponta, cum sa trateze cu cancelarul german Angela Merkel, continua Gallagher.

Expertul arata ca Tony Blair este liderul european responsabil pentru ca a aruncat Romania, o tara cu coruptie sistemica si o economie in farame, in Uniunea Europeana, sperand intr-o schimbare ce nu a mai venit.

Cel putin, scrie Gallagher, nu a pretins ca Romania merita genul de democratie pe care cetatenii britanici o considera dezirabila. S-a aflat in Romania in aprilie 2012, in ajunul asaltului lui Ponta asupra institutiilor independente, l-a numit pe politician un modernizator al stangii europene si a plecat mai bogat cu 200.000 de lire sterline, plata pentru osteneala sa.

Blair se considera un Print al Europei care traverseaza continentul, oferind patronaj politicienilor in ascensiune, care la randul lor voir unge rotitele fundatiei sale si ii vor oferi sustinerea necesara pentru a ocupa una din slujbele europene importante, continua expertul, aratand ca viziunea lui Blair este a unei post-democratii europene unde deciziile sunt luate de un grup restrans de initiati, departe de orice autoritate democratica.

Asa a operat cabinetul sau si politicile acestui club de elita a condus la agenda globalizarii, ce a produs schimbari economice si demografice uriase. Romanii obisnuiti au avut o experienta mai rea cu globalizarea decat britanicii, le-au disparut slujbele si au crescut preturile pentru ca Romania sa se poata proclama economie de piata. Firmele de stat si utilitatile au disparut sau au fost vandute pentru a fi inlocuite de firme germane sau austriece, care au facut profituri incredibile.

Statul roman a oferit contracte grae firmelor apropiate partidelor de guvernare din Franta si Germania, asa ca cine ar fi putut refuza Romania in 2007, la integrarea in UE?

Seful comitetului ce a vizitat Bucurestiul saptamana trecuta isi aminteste cum a inceput Blair procesul prin care Romania a devenit o colonie economica a statelor principale ale UE, intrucat Keith Vaz a fost ministru pentru Europa din 1999 in 2001, tocmai cand Blair desfasura mirajul europenizarii Romaniei, scrie Gallagher.

Planul sau urma sa transforme o tara de perfierie, inapoiata, fosta comunista, insa democratia politica si justitia sociala au cazut victime acestei politici. Romanii obisnuiti, pro-occidentali, au indurat terapia de soc fara a avea parte de conditii imbunatatite mai apoi, asa ca nu este de mirare ca a avut loc exodul masiv, in special al celor mai stralucite minti. Acest exod va continua si dupa 2013, crede Gallagher.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Blair romani Marea Britanie, #Tony Blair vinovat Romania, #Tony Blair greseala Romania , #romani Marea Britanie
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Aiurea! Asta-i vinovat numa de crime de razboi si asasinate.