Trei din patru britanici cred ca tara lor ar trebui sa reduca rata migratiei

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 10:38
1568 citiri
Trei din patru britanici cred ca tara lor ar trebui sa reduca rata migratiei
Foto: Daily Mail

Campania anti-imigratie din Marea Britanie sustinuta de politicieni si de presa deopotriva a dat roade. Potrivit unui sondaj, trei din patru englezi considera acum ca tara lor ar trebui sa isi inchida granitele pentru o parte dintre imigranti.

La numai o saptamana dupa ce Marea Britanie a ridicat restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari, un sondaj realizat de British Social Attitudes a aratat ca 56% dintre britanici cred ca rata migratiei ar trebui redusa in mod major, iar 21% sustin ca ar trebui redusa "putin", scrie Daily Mail.

Corina Cretu: Apocaliptica invazie a romanilor peste hotare a fost pura demagogie

Totusi, fata de un sondaj similar din 2011, acum, mai putini britanici considera ca migratia ar afecta economia tarii lor. Doar 47%, fata de 52%, cred ca venirea imigrantilor in tara are un impact negativ asupra afacerilor private si de stat.

"Sondajul British Social Attitudes arata ca exista o dorinta publica de a micsora rata imigratiei in Regatul Unit, iar aceasta opinie s-a aflat pe un trend ascendent inca inainte de a se ridica restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari. Mai mult, am descoperit ca o mare parte dintre cei care sustin ca imigratia este benefica pentru economie tot vor sa vada ca se iau masuri pentru a o reduce", a declarat Penny Young, director executiv al NatCen Social Research, agentia care a realizat sondajele din 2011.

Potrivit rezultatelor cercetarii, imigratia este respinsa in mare parte de oamenii fara studii sau cei slab calificati.

In acelasi timp, se poate observa ca persoanele care sustin Partidul Conservator din Marea Britanie considera, intr-o proportie mai mare, de 52%, ca imigrantii afecteaza cultura britanica. De cealalta parte, laburistii cred doar in proportie de 42% ca imigrantii ar afecta cultura Regatului Unit, iar numai 20% dintre liberal-democrati au aceasta parere.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#imigranti Marea Britanie, #sondaj imigratie Marea Britanie, #sondaj britanici reducere migratie , #romani Marea Britanie