Un roman, in greva foamei in fata CEDO - i-au fost luati copiii si vor fi adoptati de un cuplu gay

Duminica, 22 Mai 2016, ora 11:40
16825 citiri
Un roman, in greva foamei in fata CEDO - i-au fost luati copiii si vor fi adoptati de un cuplu gay

La cateva luni dupa ce cazul familiei Bodnariu a starnit un scandal ce a depasit granitele tarii, inca un roman se plange de faptul ca strainii, de data aceasta britanici, i-au luat copiii si vor sa ii dea spre adoptie unui cuplu de homosexuali.

Brasoveanul Florin Barbu a intrat in greva foamei de sase zile si sta in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru a protesta fata de faptul ca serviciile sociale londoneze i-au luat ambii copii, care urmeaza sa fie adoptati de un cuplu de homosexuali, arata Realitatea TV.

Inca din 2014, barbatul si sotia sa au intrat in atentia autoritatilor britanice, in urma reclamatiilor vecinilor care sustineau ca cei doi se cearta foarte des. Apoi, Florin Barbu a aflat ca sotia sa avea si o aventura extraconjugala.

Cazul Bodnariu a ajuns in presa straina: BBC, amplu material

Pana la urma, autoritatile britanice au decis sa ii ia pe cei doi copii de langa parinti. Ambasada Romaniei a intervenit in sprijinul barbatului, cerand Serviciilor Sociale sa incredinteze copiii bunicilor din partea mamei din Romania, dar cererea a fost refuzata.

Rapoartele Serviciilor Sociale au aratat ca mama copiilor sufera de tulburari de personalitate. Apoi, Florin Barbu a pierdut definitiv drepturile asupra fetitei de opt ani si asupra baiatului de cinci ani.

Acum, copiii, care au doar cetatenie romana, urmeaza sa fie adoptati de un cuplu de homosexuali din Marea Britanie.

Decizia aceasta l-a impins pe Florin Barbu sa intre in greva foamei in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

"Am ajuns in cea de-a cincea zi de protest. Azi fiind sambata nu ma astept la nici un ajutor din partea celor care conduc tara. Le doresc weekend placut tuturor. Eu am sa merg pana la capat. Poate doar moartea mea va duce la eliberarea acestor copii si a multor altora. Doamne Ajuta", a scris pe Facebook Florin Barbu sambata.

Cazul Bodnariu, prezentat in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei

In acelasi timp, un miting de sustinere este organizat in fata biroului premierului britanic pe 28 mai.

"Azi sunt luati copiii mei, maine pot fi luati si ai vostri! Salveaza un copil si vei fi mai aproape de Dumnezeu! Dumnezeu trimite ajutorul prin oamenii de langa noi. Fii UNUL dintre ei! Ajutati-ma sa imi iau copiii din mainile satanei", este o declaratie care apare pe pagina evenimentului si despre care se spune ca ii apartine lui Florin Barbu.

Citeste si:
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîţu a declarat luni, 27 septembrie, că este un moment istoric pentru România după ce primii bani prin PNRR vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii...
Sursa: Ziare.com