Campeanu apara romanii din strainate: Au devenit o supapa pentru nemultumirile din unele tari

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 23:27

   

Campeanu apara romanii din strainate: Au devenit o supapa pentru nemultumirile din unele tari
Romanii au devenit un tap ispasitor pentru nerealizarile din tarile afectate de criza sau de greutati economice, iar guvernele din strainatate pun infractiunile pe seama lor, a declarat Mariana Campeanu, ministrul Muncii.

"Multe dintre infractionalitatile care au loc pe diverse teritorii sunt puse pe seama romanilor, pentru ca romanii au devenit o supapa prin care politicieni din alte tari isi pot indrepta nemultumirea populatiei ca sa o abata, eventual, de la nerealizarile pe care fiecare guvern le poate avea in tara lui", a sustinut Campeanu, care a fost prezenta la Forumul Romanilor de Pretutindeni, arata realitatea.net, citand Mediafax.

Oamenii de afaceri din Marea Britanie iau apararea romanilor: Lasati-i sa vina sa se angajeze aici

Mariana Campeanu i-a aparat pe romanii plecati la munca in strainatate, spunand ca acestia reprezinta o forta de munca calificata iar tarile in care sunt acestia au numai de beneficiat din aportul de munca si pregatire al acestora.

"Forta de munca calificata, tanara, in putere a plecat din Romania si contribuie la PIB-ul altor tari. Sigur, nu au plecat ca au vrut neaparat. Acestea au fost conditiile, criza economica, nivelul economiei romanesti, care au determinat pe foarte multi sa isi caute locuri de munca platite conform pregatirii si specializarii", a spus Mariana Campeanu.Daily Mail ii da dreptate lui Campeanu: Situatia din Marea Britanie e o rusine pentru noi, nu pentru romani!

Ministrul Muncii a spus ca va incheia acorduri de colaborare cu mai multe tari europene pentru a combate munca ilegala a cetatenilor romani, tocmai pentru a-i ajuta pe acestia sa aiba parte de conditii omenesti.

Campeanu, tinerilor PNL: Nu mai alergati dupa diplome, nu va folosesc la nimic

"Am vazut, deja, ce se intampla in anumite tari, cum pot fi exploatati lucratorii romani, cum pot fi ei abuzati, cum pot fi tratati uneori intr-un mod subuman", a mai declarat Campeanu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2139 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
CH 1291
rank 5
Nu mai bateti campii, tovarasa Campeanu! Romanii din strainatate
se descurca si singuri, fara ajutorul sau binecuvantarea
voastra, uslamalelor.
Mai degraba incearca sa faci ceea ce plagiatorul a promis, milionul de locuri de munca... dar am senzatia ca nici macar nu v-a trecut asa ceva prin cap.
Acum, in prag de Sarbatori, romanii din Strainezia au trimis deja cadouri familiilor si celor dragi. Le-au trimis deja o raza de Lumina in Bezna propagata de guvernarea inepta actuala.
Jos USL, demisia guvernului si a lui Antonescu din Senat!
Conu_Alecu
rank 5
Titlu greșit din nefericire, românii emigranți sunt o supapa pentru
țara lor nu pentru altele.
Iși manifesta nemulțumirea pentru motivele care i - au determinat sa părăsească tara și se așteaptă la un tratament mai bun afară, dar din păcate n - au parte!!!
Sunt in schimb exploatați "big time".
marin_neagu
rank 5
Servitorii, da, ceilalti, nu!
Oricum, mai exploatat ca-n Romania, unde muncesti pe degeaba, nu esti nicaieri.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor