Ziare.com

Germania asteapta pana la 180.000 de romani si bulgari la munca, din 2014

de Florin Necula
Sambata, 30 Martie 2013, ora 20:11

   

Germania asteapta pana la 180.000 de romani si bulgari la munca, din 2014
Agentia Federala a Muncii din Germania asteapta intre 100 si 180 de mii de muncitori romani si bulgari in aceasta tara, incepand cu anul 2014.

Germanii se asteapta la o imigratie puternica din Romania si Bulgaria, in anul 2014, atunci cand vor fi ridicate restrictiile libertatii de miscare si a accesului romanilor si bulgarilor pe piata muncii din tarile Uniunii Europene, scrie Focus.de.

Seful Agentiei, Frank-Jurgen Weise, a declarat sambata ca se asteapta la o migratie neta din Romania si Bulgaria cuprinsa intre 100.000 si 180.000 de muncitori pe an, pe piata muncii germane.

Intrebat daca nu va creste numarul lucratorilor la negru din Germania, odata cu venirea imigrantilor, Weise a raspuns: "Astfel de fenomene exista, dar ele nu domina piata fortei de munca".

Temeri similare legate de libera cirulatie a muncitorilor din alte tari ale Uniunii Europene au existat si inainte, odata cu ridicarea restrictiilor in cazul Poloniei, insa nu au fost confirmate.

"Ne confruntam cu un aflux net de 100.000 de lucratori pe an din tari precum Polonia, Ungaria si tarile baltice", a explicat Frank-Jurgen Weise, adaugand ca "oamenii sunt in general bine calificati".

Seful Agentiei Federale a Muncii din Germania a spus ca numarul imigrantilor din zonele afectate de criza economica care au sosit in aceasta tara a crescut, in anul 2012.

Este vorba despre angajati din Spania, Italia, Portugalia si Grecia, iar numarul total al acestora a crescut cu 33.000, fata de 2011, pana la 462.000 de imigranti care au venit la munca in Germania anul trecut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4475 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Intre

100 si 180,dar daca vin numai 30...ce probleme pt o tara care in curind va avea 100000000...parca totu e politica, care prinde la prosti...ca sunt si in Germania, destui...

 

Nemtii sunt xenofobi, se considera popor ales.

Nici supusii reginei EII nu sunt prea departe.
Apropos de nemti: circula o poza pe net cu un cipriot la ATM caruia in loc sa-i iasa banii prin fanta ii apare pe ecran Angela Merkel aratandu-i degetul mijlociu.

 

strugurii sunt acrii?

germanii au si bune si rele. dar au si dreptul de a decide cine si cand vine la ei in casa.

Sa-i vad plini de tigani.

Sa le schimbe sangele "albastru".

 

Singele e schimbat

Unul din 4 " nemti ' are singe turcesc.
Sint mai tigani decit crezi. A venit un neamtz la service la o masina ( unealta ) si il chema ahmed.parintii sint nemti, doar sula a fost imprumutata de la un turc, temporar.

Herzlich Willkommen

Deutsche Land va asteapta .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor