Romani cercetati pentru exploatarea a zeci de persoane in Irak

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 22:16
1750 citiri
Romani cercetati pentru exploatarea a zeci de persoane in Irak
Foto: heritage-key.com

Procurorii DIICOT au retinut doi ieseni, sot si sotie, cercetati pentru ca ar fi exploatat prin munca, in Irak, aproximativ 50 de persoane.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) precizeaza ca pentru complicii celor doi - cetateni irakieni - au fost transmise cereri de comisie rogatorie catre autoritatile judiciare irakiene, potrivit unui comunicat al DIICOT remis, marti, Ziare.com.

Cei doi ieseni, Ciprian si Delia Catargiu, originari din Pascani, judetul Iasi, au postat pe Internet si in mass-media anunturi privind oferte atractive de locuri de munca in Irak, in domeniul constructiilor, pentru salarii cuprinse intre 1.500 si 2.700 de dolari lunar, modalitate in care au reusit sa recruteze peste 50 de victime.

Fiecare dintre cele 50 de victime identificate pana in prezent a platit cate 750 de lei pentru cazare si transport. Cu toate acestea, oamenii au fost transportati in Irak si abandonati in orasul Arbil, intr-o zona izolata, fara sa li se asigure conditiile de munca si salarizare promise.

Ulterior, victimele ar fi fost obligate sa munceasca pentru sume infime de bani, neavand posibilitatea de a se intoarce in Romania, se arata in acelasi comunicat.

Cele 50 de persoane au fost exploatate prin munca si de catre cetateni irakieni, membri ai gruparii, fata de care cercetarile continua, fiind transmise cereri de comisie rogatorie catre autoritatile judiciare irakiene.

Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Ioan Ciprian Catargiu si au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a acestuia pentru 29 de zile.

A.T.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#romani exploatare munca Irak, #romani Iasi cercetati DIICOT, #exploatare munca Irak , #romani munca