Un roman a fost rapit in Libia - MAE a activat Celula de Criza UPDATE

Sambata, 14 Iulie 2018, ora 15:48
5591 citiri
Un roman a fost rapit in Libia - MAE a activat Celula de Criza UPDATE
Foto: Arhiva Pixabay

Un inginer roman, angajat la o firma petroliera, a fost rapit sambata in Libia.

Romanul lucra in perimetrul Sharara si a fost dus intr-un loc necunoscut, scrie Libya Express.

Alaturi de roman, au mai fost rapiti alti trei ingineri, cu totii lucrand in apropierea unei sonde petroliere din sud-vestul tarii.

Potrivit sursei citate, atacatorii erau inarmati. Ulterior, doi dintre ingineri au fost eliberati, insa nu se precizeaza daca printre cei tinuti in continuare captivi se afla si romanul.

Potrivit agentiei EFE, citata de Agerpres, perimetrul Sharara face parte din campul petrolier Murzuk, iar rapitorii sunt membri intr-o militie libiana. Incidentul ar fi avut loc dimineata devreme, la unul dintre posturile de control si de acces in campul petrolier.

UPDATE 15:47 - Iata si reactia Ministerului roman al Afacerilor Externe, remisa Ziare.com:

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei in Libia, relocata la Tunis, are in atentie cazul cetateanului roman.

Din dispozitia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a fost activata Celula de Criza a MAE.

Celula de Criza a demarat, in regim de urgenta, efectuarea unor verificari pentru stabilirea situatiei de fapt. Avand in vedere specificul operatiunilor si situatia din Libia, procedurile de verificare pot fi de durata.

Ministerul Afacerilor Externe reitereaza recomandarea ca tratarea in spatiul public a elementelor privind acest caz sa se faca cu toata precautia, data fiind situatia de securitate de pe teritoriul Libiei.

Precizam faptul ca, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, inca din anul 2015, nivelul maxim de alerta: Pericol major - Parasiti imediat zona sau tara!"

Amintim ca, pe 4 aprilie 2015, un alt roman, Iulian Ghergut, a fost rapit in Burkina Faso. Acesta era ofiter de securitate intr-o mina de mangan in apropierea frontierei cu Niger si Mali, iar in prezent s-ar afla in Mali, asa cum a anuntat ministrul de Externe Teodor Melescanu, luna trecuta.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...