Ziare.com

Zeci de muncitori romani blocati in Libia: Au ajuns sa caute mancare in gunoaie

Miercuri, 14 August 2013, ora 14:21

   

Zeci de muncitori romani blocati in Libia: Au ajuns sa caute mancare in gunoaie
Patruzeci si noua de muncitori romani cu pasapoarte confiscate de patronul libian, ramasi fara bani, au ajuns sa caute mancare in gunoaie ca sa supravietuiasca.

Dupa ce pasapoartele le-au fost confiscate acum trei luni sub pretextul ca ar fi ramas datori fata de firma care i-a angajat, cei 49 de muncitori romani sunt disperati ca nu mai vad o cale de iesire din aceasta situatie, potrivit Romania TV. Romanilor li s-a promis un salariu de 700 de euro pe luna, insa in opt luni, au primit doar 3 salarii.

"Pasapoartele ni le-a luat de cand am venit. Am facut plangere la consulat. Ne spune sa asteptam. Oamenii se duc si cauta la gunoaie ce se arunca la alimentare, ce e expirat, noi le luam si le mancam. Nu avem bani si pasapoarte, ne spune ca suntem datori", a povestit pentru postul citat Marian Dinu, unul dintre muncitori.

Familiile muncitorilor au incercat sa vorbeasca cu autoritatile fara a primi insa un raspuns. Sotia lui Marian Dinu a povestit ca sotul ei nu are bani nici pentru apa si ca tot ce vor muncitorii e sa poata reveni in tara.

Reprezentantii firmei care i-a trimis pe romani in Libia si Ministerul de Externe inca nu au oferit un punct de vedere in legatura cu rezolvarea situatiei celor 49 de muncitori.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2255 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un autobuz

In care pot intra toti cei 49 de oamenii,un titlu de voiaj comun...si gata cosmarul a luat sfirsit.De asta trebuie sa se ocupe Consulatul Roman,in cooperare cu oameni de suflet, care vor sa ajute....

 

Desigur, un autobuz etans ar fi ideal... si dai si inoata pina

la Constanta!
Nu credeti ca mai simplu, ambasadorul roman din Libia sa rezolve totul in 24 de ore? Cu ajutorul citorva avioane din Malta, Europa le poate aduce aminte libienilor cine face muzica si cine tzopaie pe linga conducte!
Romania are aliati puternici, ar trebui sa conteze pe ajutorul lor imediat! Ar trebui sa trimita direct transportorul acela mare acompaniat de citeva avioane de vinatoare, asa de exemplu. Si fregata noastra, ar putea face citeva valuri pe coastele libiene... si citeva gropi in nisip, daca nu se fac intelesi. Mama voastra de mameluci!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor