Ziare.com

Exclusiv Protectia Copilului din Norvegia ne raspunde: Copiii sunt luati din familii daca sunt maltratati sau abuzati

de Diana Robu
Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 18:03

   

Exclusiv Protectia Copilului din Norvegia ne raspunde: Copiii sunt luati din familii daca sunt maltratati sau abuzati
Cazul familiei Bodnariu din Norvegia, despartita de cei cinci copii la finalul anului trecut, a starnit ample dezbateri in spatiul public si a declansat un val de reactii in societatea romaneasca si nu numai.

Directoratul pentru Copii, Tineri si Familie din Norvegia, institutie in cadrul careia functioneaza Serviciul de protectie a Copilului, dar cu o autonomie totala, nu poate comenta un caz particular. In Norvegia, prevederile legale (Norwegian Children's Act) interzic comunicarea publica a detaliilor in timpul unei anchete.

Intr-o pozitie oficiala transmisa in exclusivitate la solicitarea Ziare.com, insa, oficialii norvegieni explica modul in care se desfasoara o ancheta, cand si in ce situatii incepe procedura de adoptie internationala, dar si ce risca parintii care isi abuzeaza copiii pe teritoriul norvegian.Ce inseamna abuz asupra copilului din perspectiva legislatiei norvegiene? Cat de serios ar trebui sa fie acest abuz pentru ca un copil sa fie luat in grija de autoritati?

Legislatia norvegiana se bazeaza pe interesul copilului. Conventia pentru Drepturile Copilului este cel mai raspandit tratat pentru drepturile omului ratificat din istorie, si Norvegia a ratificat Conventia in 1991.

Exclusiv Prima reactie oficiala a Barnevernet: Cazul Bodnariu si legile din Norvegia

Cazurile de protectie a copilului trebuie rezolvate in concordanta cu legislatia norvegiana. Norvegia are incorporata in legile sale Conventia ONU privind Drepturile Copilului. Conventia ONU subliniaza ca statul in care se afla copilul are datoria de a proteja copilul in concordanta cu legislatia nationala. Actul norvegian pentru protectia copilului (CWA) subliniaza aceasta responsabilitate.

CWA se aplica tuturor copiilor din Norvegia, indiferent de statutul lor rezidential, de istoric, nationalitate sau de cetatenie.

Toti copiii din Norvegia ar trebui sa creasca intr-un mediu sigur. Serviciul de protectie a copilului va asigura ca toti copiii care traiesc in conditii care sunt daunatoare pentru sanatatea si dezvoltarea lor sa primeasca asistenta necesara si ingrijire la momentul potrivit. Principiul fundamental al Serviciului de protectie a copilului din Norvegia este de a asigura interesele copilului.

Un ordin de plasament este emis doar daca exista deficiente serioase in ingrijirea de zi cu zi sau daca copilul este maltratat sau supus acasa altor violente grave, abuzuri sau neglijare.

Totodata, o conditie privind emiterea unui ordin de plasament este ca acesta sa fie necesar pentru situatia copilului si in interesul lui. Un ordin de plasament nu poate fi transmis daca sunt luate masuri voluntare ce pot oferi conditii satisfacatoare pentru copil.

Prima reactie a ambasadei Norvegiei in cazul Bodnariu: Ministerul nu are autoritate in cazuri individuale

O decizie de transmitere a unui ordin de plasament poate fi luata doar de catre Consiliul regional de Protectie Sociala sau de catre Tribunalul Districtual, nu de Serviciul de Protectie a Copilului. Parintii au parghii juridice importante, inclusiv dreptul la un proces echitabil, un avocat din oficiu si dreptul la apel.

Ca o regula generala, copiii peste 15 ani constituie si ei parti ale cazului, dar toti copiii au dreptul de a fi audiati. Consiliul poate numi un purtator de cuvant pentru copil, in cazul in care copilul doreste asta. Purtatorul de cuvant poate transmite apoi punctul de vedere al copilului in sedinta de consiliu.

Conform legilor din tara dvs, ar putea indoctrinarea religioasa sa constitutie un motiv pentru a fi emis un ordin de plasament?

Nu exista prevederi in legislatia norvegiana (Norwegian Children's Act) care sa permita ingrijirea alternativa (luarea copiilor in plasament - n.red.) pe motive religioase.

Va rugam sa explicati, procedural, ce se intampla cand exista suspiciuni ca un copil ar putea fi abuzat: este demarata o ancheta, dar ce implica aceasta investigatie?

Un caz de protectie a copilului incepe cand cineva preocupat de copil face o sesizare catre Serviciu. Persoana poate fi un vecin, prieten al copilului, bunicul copilului sau alta ruda. Cele mai multe sesizari pe care le primeste Serviciul sunt de la parinti care cauta ajutor. Autoritati publice, cum ar fi profesorii, personalul medical sau ofiterii de politie, pot informa serviciile de protectie a copilului daca au motive de ingrjirorare privind un copil.

Serviciul de protectie a copilului va examina in cel mai scurt timp si in termen de cel mult o saptamana fiecare sesizare primita si va evalua daca fiecare sesizare individuala va fi urmata de o investigatie.

Legislatia norvegiana prevede:

Sectiunea 4-3. Dreptul si datoria serviciului de protectie a copilului de a demara investigatii.

Daca exista motive rezonabile pentru a presupune ca exista o baza pentru a lua masuri in cadrul acestui capitol, serviciul de protectie a copilului va investiga chestiunea cat de curand posibil, potrivit limitelor de timp expuse in sectiunea 6-9.

Investigatia va fi efectuata in asa maniera incat sa minimalizeze raul produs celor afectati si nu va avea un scop mai amplu decat cel justificat de tinta sa. Se va acorda importanta prevenirii raspandirii ne-necesare de informatii cu privire la ancheta. Parintii sau persoana cu care traieste copilul sa nu se opuna unei anchete, precum cea mentionata in primul paragraf, efectuata sub forma unei vizite la domiciliu.

Serviciul de protectia copilului poate angaja experti. Inainte de folosirea raportului expertului drept baza pentru o decizie de implementare a unei masuri conform capitolului 4 al Legii Protectiei Copilului, va fi examinat de Comisia de Experti privind Copiii, conform sectiunii 2-5. Aceasta nu se aplica ordinelor interimare in caz de urgenta, conform sectiunilor 4-6, 4-9 si 4-25.

Raportul expertului va fi evaluat de comisie inainte de a fi folosit ca baza pentru o decizie a Serviciului de protectia copilului pentru a renunta la un caz.

Serviciul de protectia copilului si expertii pe care ii numeste pot solicita sa vorbeasca cu copilul singur intr-o camera separata. Daca exista suspiciuni ca copilul este maltratat sau supus acasa altor abuzuri grave, conform sectiunii 4-12, primul paragraf (c), serviciul de protectia copilului poate ordona ca acest copil sa fie dus la spital sau in alta parte pentru examinare.


Daca exista suspiciunea ca un singur copil din familie e abuzat, sunt preluati toti copiii familiei?

Asta depinde daca ceilalti copii din familie sunt maltratati sau supusi altor violente grave, abuz sau neglijare la domiciliu.

Ce se intampla cu copiii in aceasta perioada? Sunt plasati in institutii ale statului ori in alte familii?

Majoritatea copiilor care nu mai pot locui cu parintii lor sunt plasati intr-o familie de plasament.

Miscarea Penticostala din Norvegia, prima reactie in cazul Bodnariu: Nu suntem persecutati de autoritati

Protectia copilului norvegiana recunoaste importanta legaturilor de familie. In cazul in care un ordin de plasament este emis de catre Consiliul regional de Protectie Sociala sau de catre Tribunalul Districtual, serviciul de protectie a copilului va alege o casa de plasament bazata pe personalitatea copilului si nevoile individuale. Interesul copilului este prioritar atunci cand se alege o familie de plasament. Se tine cont de durata probabila a plasamentului, si daca este posibil si oportun pentru copil, de posibilitatea ca acesta sa fie vizitat ori sa aiba contacte cu parintii. De asemenea, se va tine seama in mod corespunzator de continuitate in cresterea copilului, precum si de originea etnica, religioasa, culturala si lingvistica a copilului.

Gasirea unui centru de plasament cu acelasi istoric ca al copilului poate reprezenta o provocare pentru Serviciul de protectie a copilului, in cazul in care copilul face parte dintr-o minoritate. Reprezentantii Directoratului pentru Copii, Tineri si Familie din Norvegia incearca sa recruteze parinti surogat care provin din medii cat mai diferite.

Cand incepe procedura de adoptie? Poate incepe inainte de finalizarea anchetei?

Demararea procedurilor de adoptie, ca urmare a unei anchete a Protectiei Copilului, este rar intalnita in Norvegia. O decizie in acest sens poate fi luata doar de Consiliul regional de Protectie Sociala, nu de serviciul de protectie a copilului.

Parintii au dreptul la un proces echitabil, inclusiv un avocat platit de catre Guvern, dreptul de a fi audiati si de a contesta decizia Consiliului la Tribunalul Districtual.

Temeiul legal in baza caruia se poate demara procedura de adoptie fara vointa parintilor este foarte strict. O astfel de decizie va fi luata doar dupa o analiza in ansamblu a cazului. Exista posibilitatea ca parintii sa nu fie in masura sa aiba grija de copil in mod corespunzator. Ori exista posibilitatea ca o eventuala mutare a copilului din mediul in care a trait sa aiba o consecinta negativa asupra lui. Interesul superior al copilului primeaza atunci cand se ia in considerare adoptia.

Sunt copiii evaluati dupa o perioada in care au fost separati de parintii lor? Cine stabileste daca lor le este mai bine departe de familie sau, dimpotriva, suferintele lor sunt mai mari?

Serviciul de protectie a copilului are responsabilitatea de a urmari in permanenta si cu intelegere atat dezvoltarea copiilor aflati in plasament, cat si a parintilor.
La scurt timp dupa ce un copil a fost plasat in ingrijire, serviciul va contacta parintii, pentru a le oferi indrumare. Serviciul poate, in cazul in care parintii doresc, sa faciliteze contactul cu alte agentii care acorda asistenta. Indrumarile pe care le primeste familia depind de circumstantele fiecarui caz.

Care sunt pedepsele in Norvegia pentru parintii care isi abuzeaza copiii?

In cazul in care parintilor li se imputa fapte penale, acuzatiile sunt facute de politie, nu de Serviciul de protectie a copilului. Dar in Norvegia este interzis prin lege sa se aplice pedepse fizice, chiar si in scop educativ. Oamenii care isi expun copiii la violenta risca pedeapse cu inchisoare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23108 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
40 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si care-i "pozitia majoritara din Ro", bengosule?

Cea a ta si-a propriei tale persoane, care impreuna faceti "majoritatea" din Romania?

Si-n alta ordine de idei: te cunosc de destula vreme. Esti activist cu mare vechime pe forumul asta. Ai mai disparut periodic, apoi iar ai aparut, ti-ai mai adaugat la nume un 2007, dar in esenta tot tu esti si ai ramas. Pana nu demult erai un vajnic aparator al secaturilor Ponta si Voiculesco -implicit al pastorului Gadea pe care acum il condamni cu avant proletar. Ce s-a intamplat de te-ai schimbat si te-ai intors la 180 de grade? Nu ti-au mai platit aia solda corespunzatoare?

 

 

Abureala norvegiana a "ultimei solutii"

Ambasadorul Norvegiei in Romania, o madama cu aspect de razboinic viking, Tove Bruvik Westberg pre numele ei, a facut niscaiva declaratii privitoare la cazul familiei Bodnariu. Le-am comentat in cadrul unui alt articol similar de pe-aici. Reiau comentariul cu pricina, fiindca se potriveste perfect si cu subiectul articolului prezent. Deci:

Zice madama ambasadoare a statului viking asa:
"...in mai mult de 7 cazuri din 10 se acorda asistenta, astfel incat copilul sa ramana alaturi de parinti. Vreau sa subliniez ca principalul obiectiv este ca un copil sa ramana cu familia lui si in acest sens este asistata familia. Este ultima varianta sa se emita un ordin de luare sub protectie. Pentru ca este o masura drastica si este ultima solutie, niciodata prima... Primul scop este ca un copil sa fie bine ingrijit de propria lui familie si daca acest lucru nu reuseste, se poate emite un ordin de luare sub protectie".

Serios? Deja mi-au dat lacrimile vazand atata grija norvegiana fata de famile, de pastrarea ei, de indrumare a ei pe calea cea buna. Da' sa ne spuna totusi madama vikinga CE asistenta i s-a acordat in prealabil familiei Bodnariu? De CATE ori le-au calcat pragul aia de la serviciile de asistenta sociala norvegiene? CATE incercari si eforturi s-au facut pentru indrumarea familiei pe calea corecta, pentru crearea armoniei in sanul acelei familii? Si CATE din aceste incercari si eforturi au esuat, din moment ce s-a ajuns la "ultima solutie", aceea de a fi luati copiii si dati in plasament? Cu alte cuvinte, CATE alte solutii au fost abordate in prealabil si CARE anume au fost solutiile alea?

La intrebarile astea sa ne raspunda madama de la ambasada vikinga, CONCRET, cu detalii, puncte si subpuncte clare. Si nu sa ne abureasca induiosator cu legislatia lor plina de umanism, care-i sublima da' lipseste cu desavarsire din aplicatia practica, fiind facuta doar asa, sa fie scrisa pe hartie si-atat.

Si de ce pun toate intrebarile astea logice la care astept si raspuns? Fiindca, dupa toate faptele reale, relatate si publicate, se pare ca autoritatile norvegiene au sarit direct la "ultima solutie", fara a le mai incerca in prealabil si pe celelalte care -cica- sunt si ar fi trebuit aplicate conform legislatiei norvgiene. Au aplicat direct "ultima solutie" prevazuta de lege, ca sa nu mai fie atata pierdere de timp si atata bataie de cap cu celelate care ar fi trebuit incercate si aplicate anterior. Sotii Bodnariu s-au pomenit deodata cu haidamacii autoritatii norvegiene dand buzna in casa ca barbarii si luandu-le copiii cu brutalitate. Fara sa fie indrumati, consultati si avertizati in prealabil. Asa au stat lucrurile si exact asa au fost date publicitatii. Daca ar fi stat altfel, ar fi fost prezentate altfel.

In fond, chiar daca ar fi avut dreptate, autoritatile norvegiene puteau sa actioneze si sa ia copii aia totusi omeneste, nu cu salbaticie. Halal "civilizatie", nene! Deci nu va mai straduiti s-o preamariti, cei care faceti asta!

 

 

Ha ha ha! Minciuni oficiale si abureli de 2 lei !!

Rapirea copiilor este un ABUZ ENORM din 3 motive:

1.Incalca conventia ONU pt drepturile omului, articolul 6 care prevede ca doar dupa proceduri judecatoresti, dovezi si ordin judecatoresc se pot lua astfel de actiuni.

2. Tot ce-a facut HITLER era 'legal' dupa litera insa ILEGAL dupa spiritul legii, legea internationala, bunul simt si umanitate.

3. Orice lege VA FI abuzata oriunde cand prosecutia este motivata de PROFIT pt ca toti implicati sunt platiti bine doar parintii stau si plang.

Confiscarea copiilor se face abuziv si in SUA/alte tari unde cateva familii care traiesc off-the-grid adica cu electricitate solara si complet ecologic au avut copiii confiscati exact asa fara motive temeinice - ca si semnal de avertizare de la politicieni si companiile care le platesc alegerile (pt ca ei pierd putere si bani oricand oamenii devin mai independenti).

Libertate ADEVARATA = sa nu depinzi de nimeni ori guvernul si corporatiile pe grumazul pr0stimii traiesc regeste si nu vor emanciparea populatiei.

 

 

Inca o data: se vede ca n-ai copii!

E o mare deosebire intre "agresiunea" de care vorbesti fara sa stii nici macar ce este, ca termen, si o palma la fundul copilului. La fel ca si inapoiatii aia de norvegieni. Si nu numai ei!

Ultimile doua trei generatii (cel putin), crescute in "agresiune", dupa cum te pronunti tu (fie in west fie in est), sunt, cu foarte mici axceptii, cu capetele pe umeri si cu realizari deosebite in domenii sociale economice, stiintifice. Uita-te in jurul tau acum, la generatiile crescute fara "agresiune" si vei vedea numai copii ale lui Breivik. Asta se vrea la nivelul unei Elite corupte, care vor sa instituie Noua Ordine Mondiala, alcatuiat din psihopati, retardati, executanti fara gandire, gata sa-si rupa gatul fara sa cracnire, la ordinele dezaxatilor din sferele guvernamentale.

Si dovezi sunt cu duiumul. Apropo, parca erai oripilat de invazia refugiatilor care se comporta ca niste animale. Cu siguranta au fost crescuti fara "agresiune" domestica...Parintii fiind prea ocupati fie cu razboaiele, fie cu efortul de a pune ceva pe masa, educatia copilului nefacand parte din nicio lista.

Numai bine!

 

 

@tieues

Sunteti un vajnic aparator al Norvegiei,pana si in cazurile copiilor rapiti din sanul familiilor!
Va recomand sa cititi cum ,pana nu de mult,statul norvegian steriliza fortat femeile tiganci!
Tipic nazist!
Norvegienii au probleme mari de sanatate psihica!
Citind balbaielile autoritatilor norvegiene in cazul celor cinci copii romani(evident nu va intereseaza ca sunt romani)concluzia abuzului cu iz anti-umanitar este evidenta!
Probabil,trogloditii din organizatia neo-fascista care se ocupa cu "norvegizarea"fortata a copiilor straini,nu se asteptau la reactia virulenta a opiniei publice(nu numai romanesti)!
MAE trebuie sa devina coordonatorul tuturor tarilor ale caror copii au fost rapiti din sanul familiilor si sa deschida un proces "class action"la organismele internationale pentru a forta Norvegia sa nu mai joace ping-pong autoritati centrale-locale intr'o problema
devenita caz international!
Personal consider Norvegia o tara inapoiata,scufundata in obscurantism si bigotism,indiferent de valuarile de petrol care le-au oferit o bunastare materiala nedublata de implementarea unor pricipii universale de respectare a copilului si familiei!
Dle Tieues,bunastarea materiala nu este o premiza sine qua non a adevartei civilizatii si mai ales a respectarii principiilor umane!Teo

 

 

este vorba de suflete de oameni nu pentru secte

si orce greseala ar fi avut parintii . Autoritatile Norvegiene trebuie sa vina cu dovezi clare ca parintii au gresit. Ce treaba are cultu de religie din care faci parte.Eu sunt crestin ortodox si deacu trebuie sa ma musulmanizez ca vin migrantii la noi?

 

 

Adevărat, lumi diferite

Familia in ortodoxie este un reper major. Credința creștină in general are această valoare morală și spirituală, familia. Dar, NU orice familie, ci numai aceea bazată pe unirea dintre un bărbat și o femeie, ceea ce in Norvegia nu mai există. Căsătoriile intre homosexuali și lesbiene, care nu pot procrea, nu numai că au fost admise, dar au primit și dreptul de adopție al copiilor. Ei sunt direct interesați in răpirea copiilor din familia tradițională dintre un bărbat și o femeie, așa cum a hotărat Dumnezeu.

Această țară bogată material, cu un nivel al vieții materiale cel mai ridicat, cred că numai Arabia Saudită o intrece, pe plan spiritual este ca m.oartă.

Sigur că orice familie de romani, săracă material intr-o proporție uriașă, unită in dragoste pentru copii și nepoți este cu mult mai bogată decat familiile norvegiene aflate in mare dezordine morală și spirituală.

Cea mai mare rată a divorțurilor, și căsătoriilor și sau concubinajelor multiple din care rezultă copii despărțiți odată cu familiile lor, ceea ce le generează traume pentru majore copiilor, se intalnește in Norvegia, iar "familia" rezultată prin unirea intre homosexuali sau lesbiene conduce la monstruozități de genul Barnevernet.

De altfel și cea mai mare rată a sinuciderilor și depresiilor plasează Norvegia tot printre primele locuri, in pofida abundenței și bogăției materiale.

Statul să-și vadă de taxe și impozite și gestionarea lor corectă. Cand intră cu bocancii in sufletele oamenilor, in familia așa cum a lăsat-o Dumnezeu și nu așa cum o răstălmăcește omul fărădelegii, mă refere la "familii" intre homosexuali și lesbiene, aprobate de Norvegia, statul care iși insușește ca pe obiecte, copiii unor imigranți, copiii din familii monoparentale, sau familii pe care le consideră insuficient de bogate material, este un stat CEZAR, impotriva căruia toți creștinii și nu numai, trebuie să se unească.

 

 

Ordinul de plasament emiterea și transmiterea lui

"Un ordin de plasament este emis doar daca exista deficiente serioase in ingrijirea de zi cu zi sau daca copilul este maltratat sau supus acasa altor violente grave, abuzuri sau neglijare. Totodata, o conditie privind emiterea unui ordin de plasament este ca acesta sa fie necesar pentru situatia copilului si in interesul lui. Un ordin de plasament nu poate fi transmis daca sunt luate masuri voluntare ce pot oferi conditii satisfacatoare pentru copil."

Deficiențele serioase de ingrijire de zi cu zi, maltratarea, violențele grave, lasă urme care sunt vizibile, atat material, cat și psihologic, deci medical și/sau performanțe școlare. Din tot ce am citit pană acum, in acest caz, nu există așa ceva. Dar, să spunem că ordinal de plasament a putut fi emis din motiv de "abuzuri și sau neglijare", unde pot fi regăsite motivele halucinante emise de Barnevernet in alte cazuri de confiscări asemănătoare.

Dar Protecția Copilului spune clar, că Ordinul de plasament NU poate fi TRANSMIS, dacă sunt luate "măsuri voluntare ce pot oferi conditii satisfacatoare pentru copil".

Sunt absolut convinsă că Marius (inginer IT) și Ruth Bodnariu (asistentă medicală pediatrie) din Norvegia, care au făcut voluntariat in Romania pentru ingrijirea copiilor străzii din Romania, așa s-au și cunoscut cei doi, părinții celor cinci copilași confiscați, ar fi luat voluntar toate măsurile cerute de a le oferi copiilor condițiile satisfăcătoare, dorite, impuse de PC.

O singură măsură știu că ar fi fost refuzată, aceea de a nu le mai da copiilor o educație religioasă creștină activă, cantecele religioase, moralitatea creștină, mers la toate intrunirile lor de la Biserică, ceea ce numai 2% din cei 80% norvegieni care se declară protestanți lutherani, o fac.

Dar, cum Protecția Copilului din Norvegia, ne asigură că "Nu exista prevederi in legislatia norvegiana (Norwegian Children's Act) care sa permita ingrijirea alternativa (luarea copiilor in plasament - n.red.) pe motive religioase.", Marius și Ruth Bodnariu ar fi luat voluntar măsurile cerute pentru a-și păstra copiii impreună in familie.

In acest caz există un abuz flagrant al serviciilor externalizate, plătite regește de la buget, practicate de către Barnevernet. De aceea toți cei care sunteți părinți și știți din propria trăire, ce ar insemna pentru familia voastră răpirea copiilor voștri, trebuie să fiți solidari cu Marius și Ruth Bodnariu, nu pentru că sunteți sau nu creștini penticostali, sau creștini ortodocși, sau creștini catolici, sau atei, sau romani, sau orice altă naționalitate, ci pentru că sunteți părinți.

 

 

FAPTELE VORBESC - Afacerea Barnevernet produce Breiviki

Am scris acest comentariu inainte de apariția celor două articole exclusiviste, Barnevernet și Protecția copilului, dar răspunsurile generale ale celor două instituții, la intrebările punctuale, mi-au confirmat faptul că este corect și ca atare il pot relua fără schimbări.

"Denunțul inițial conținea in principal acuzația de "creștinism radical" și "indoctrinare religioasă". In hartiile pe care le-au primit părinții, aceasta era acuzația. Fetițele, au cantat la școală cantecele religioase. Profesoara a denunțat această stare de fapt intolerabilă in Norvegia, la societatea privată, Barnevernet.

De ce și cum s-au deturnat ulterior lucrurile, nu știm și nici nu cred că vom afla. Posibil ca doamna profesoară, realizand gafa făcută, a retractat acuzațiile inițiale de creștinism radical, indoctrinare religioasă, diminuandu-le, și pentru caștig de cauză, a deturnat spre abuz fizic, deși pe trupul copilașilor nu s-a găsit nici o urmă, cat de mică, care să indice un asemenea tratament. Dar, nici nu este necesar așa ceva, pentru că, in 23 martie 2010 a fost promulgată legea care interzice orice atingere fizică a copilului de către părinte, ca pedeapsă, de exemplu, "urecheala-pălmuța la funduleț", se incadrează tot la "lovitură violentă".

Legea nu distinge de nici un fel intensitatea atingerii. Pe această lege, care lasă loc la denunțuri fără prea multe probe, pe fonduri foarte mari virate de la buget cu care se plătesc familiile surogat, agenți care confiscă cat mai mulți copii din sanul familiei, se și bazează actele de corupție ale societății private Barnevernet, in abuzurile comise.

Sistemul este construit in așa fel incat din ghearele Barnevernet, copiii nu pot scăpa de a fi traficați, spre binele lor. Atata timp cat legea nu distinge intre "urecheala-pălmuța la funduleț", ca o ultimă instanță, de excepție și toate celelalte forme de violență pe care nici un părinte iubitor nu le-ar aplica copiilor lor, afacerea Barnevernet va prospera.

Trauma ireparabilă a copilului smuls din familia iubitoare, de la 2-3 luni, pană la adolescentul aflat la varsta marilor furtuni sufletești, nu va fi niciodată recuperată. Va lăsa răni adanci in suflet, care il va marca pentru toată viața.

In afară de aceasta, confuzia generată in sufletul și mintea unui copil Barnevernet, lipsit de iubirea părintească in familii surogat, plătite regește pentru serviciile lor de creștere, indoctrinat cu ură impotriva părinților naturali de la care au fost confiscați, pentru că il indoctrinau religios, pentru că erau criminali - "urecheala-pălmuța la funduleț", il poate face să nu discearnă in viață, intre o urecheală și o mitralieră cu care omoară la foc continuu 77 de oameni, la fel ca și legea care i-a distrus viața."

 

 

Cu ce au gresit copiii de au fost despartiti?

Pai asta e cea mai importanta intrebare la care nu raspunde Barnevernet dar pe care o ignora si bavernetii vorbitori de limba mioritica de pe ziare.com atunci cand isi arata increderea neclintita in felul cum norvegienii au actionat.

 

 

Alt caz trist

Asta este extrema trista din Romania, unde serviciul de protectie a copilului nu face nimic, si este pusa in antiteza cu cealalata extrema din Norvegia unde serviciul de protectie al copilului este incontrolabil in deciziile la nivel local, unde acest organism privat confisca pur simplu copiii la adapostul legii, si nici macar nu-i plaseaza impreuna ci desparte fratii de frati ! Calea de mijloc este de dorit nu extremele romanesti si norvegiene!

 

 

mai intai sa se stabileasca terminologia:

maltratat inseamna prost ...tratat dar si... chinuit!
Sunt cele doua interpretari considerate de aceeasi gravitate?
Apoi interesant ca in societatea capitalista copiii cetatenilor devin proprietatea unor institutii!

 

 

App sa mi trag una de norvegieni incuiati

Poporu roman asteapta cu spume la gura sa vada ce a fost in realitate de a luat copii de linga parinti iar ei raspund cu un scris din lege..Si totusi de ce au despartit copilasii ??..Macar pe ei trebuia sai lase impreuna.

 

 

Romanii isi bat si nevestele, nu numai copiii

Violenta familiala la romani este o stare de fapt. O droaie de romani au facut puscarie in occident pentru ca si-au batut femeile, dar tac din gura, nu spun. Violenta familiala este o inferioritate a romanilor fata de societatea occidentala, o ramanere in urma pe care trebuie sa o constatam, sa o recunoastem si sa o recuperam

 

 

m-am lamurit! din explicatiile date de oficialii norvegeni reiese ca

au o legislatie buretoasa, ce lasa intentionat portite de interpretare pentru furtul legal de copii.

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor