Proteste la Haga fata de situatia politica din Romania

Marti, 10 Iulie 2012, ora 19:35
5368 citiri
Proteste la Haga fata de situatia politica din Romania

Un grup de aproximativ 20 de romani a organizat, luni, un protest in fata Ambasadei Romaniei din Haga. Protestul a fost inregistrat si aprobat de Primaria si Politia orasului Haga si s-a desfasurat in mod pasnic.

Potrivit unui comunicat remis redactiei Ziare.com, motivele protestului sunt legate de recentele actiuni ale Guvernului si Parlamentului impotriva institutiilor statului de drept.

In timpul protestului nu au fost invocate numele vreunui partid politic sau politician. Tinerii au protestat numai pentru respectarea institutiilor statului de drept, constitutionalitatii legilor, si a principiilor democratice.

Reprezentanti ai protestatarilor au fost invitati in ambasada pentru a isi expune nemultumirea. In urma invitatiei, manifestul protestatarilor a fost inmanat reprezentantilor ambasadei, cu promisiunea ca el va ajunge in atentia Guvernului Romaniei.

Iata manifestul protestatarilor:

"Apel public catre toti liderii politici europeni

Suntem un grup de cetateni romani, majoritatea dintre noi profesionisti calificati, cu domiciliul si locul de munca legal in Olanda. Cu totii avem standarde morale ridicate si respect fata de lege.

Suntem extrem de ingrijorati de evenimentele politice care au loc in Romania in aceste zile.

Dupa cum sunteti deja informati, in ultimele zile guvernul actual a intervenit in functionarea normala a institutiilor statului, cea mai importanta astfel de actiune fiind faptul ca atributiile Curtii Constitutionale au fost restrictionate.

Curtea Constitutionala este singura institutie care garanteaza suprematia Constitutiei, si in acest fel - statul de drept.

Ca efect al actiunilor guvernului, separarea puterilor in stat inceteaza sa mai existe intr-o tara membra a Uniunii Europene. Insasi valorile si principiile care stau la baza Uniunii Europene sunt calcate in picioare.

Suntem ingrijorati ca tara se intreapta catre un guvern format dintr-un singur partid. Romania a avut experiente foarte neplacute sub guvernari formate din partide unice si dictaturi. Au trecut abia doua decenii de cand regimul Ceausescu a fost inlaturat.

Vocea poporului trebuie sa fie sustinuta si de catre vocile liderilor si oficialilor Uniunii Europene si ai lumii democratice. Franta, Germania si Statele Unite ale Americii si-au exprimat deja ingrijorarea fata de aceste evenimente.

Ca cetateni europeni, avem nevoie de sprijinul liderilor europeni, inainte ca situatia sa degenereze si inainte ca institutiile europene sa impuna sanctiuni Romaniei.

Asadar, facem apel catre toate guvernele europene sa isi asume o pozitie oficiala fata de aceste evenimente."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#romani protest guvern Ponta Olanda, #romani Olanda protest Ponta , #romani Olanda