Romani care fortau tinere sa se prostitueze au fost retinuti in Belgia si Olanda

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 20:36
4273 citiri
Romani care fortau tinere sa se prostitueze au fost retinuti in Belgia si Olanda

Doi cetateni romani au fost retinuti in Olanda si Belgia, in urma unei anchete comune a autoritatilor din cele doua state si din Romania, pentru destructurarea unei grupari de trafic de persoane pe ruta Romania-Olanda.

In acest dosar, trei romani si trei olandezi sunt suspectati ca au exploatat sexual opt tinere din Romania si noua din Republica Moldova, obligandu-le sa se prostitueze in bordeluri clandestine. In ultimele zile au fost loc mai multe perchezitii in acest caz.

Potrivit Politiei Romane, politistii de combatere a criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. din Iasi au facut, in 7 si 8 octombrie, sase perchezitii domiciliare in Iasi, Piatra Neamt si Barlad.

Activitatile au fost desfasurate concomitent in Romania, Olanda si Belgia, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de persoane pe ruta Romania-Olanda.

"Din cercetari a rezultat ca, incepand cu anul 2015, membrii gruparii, formate din trei cetateni romani si alti trei cetateni olandezi, ar fi dezvoltat o retea de trafic de persoane si ar fireusit sa recruteze si sa exploateze sexual 8 tinere din Romania si alte 9 tinere din Republica Moldova, prin obligare la practicarea prostitutiei", arata sursa citata.

Prin intermediul EUROJUST, in cursul anului 2018, a fost incheiat un acord de echipa comuna de ancheta cu autoritatile judiciare din Olanda, respectiv OostNederland Politie Enschede, cercetarile efectuandu-se in comun in cadrul operatiunii "Schipbeek".

La actiunea din Romania a participat un ofiter de politie olandez din cadrul OostNederland Politie Enschede, iar in Olanda au participat trei ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi.

In urma actiunii, doi romani au fost retinuti in Olanda si Belgia, fiind cercetati pentru trafic de persoane, trafic de migranti, angajare ilegala, spalare de bani, amenintare, vatamare corporala, viol si lipsire de libertate intentionata.

In Romania, cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de persoane.

Potrivit DIIOCT, tinerele erau obligate sa practice prostitutia, prin folosirea de violente, amenintari si santaj, in bordeluri clandestine care functionau in locuintele inchiriate de catre membrii gruparii.

"Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare au fost identificate si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, telefoane mobile, suma de 5880 euro si alte inscrisuri", arata DIICOT.

Citeste si:
Proiectul USR pentru anularea amenzilor date românilor după intrarea în țară: ”Va repara o situaţie absurdă pe care autorităţile se fac că n-o văd”
Proiectul USR pentru anularea amenzilor date românilor după intrarea în țară: ”Va repara o situaţie absurdă pe care autorităţile se fac că n-o văd”
USR va depune un proiect de lege care prevede anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară şi restituirea banilor deja plătiți. Unul dintre...
Rareș Bogdan îl atacă pe ministrul Sănătății pe tema certificatului verde: ”A jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”
Rareș Bogdan îl atacă pe ministrul Sănătății pe tema certificatului verde: ”A jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a criticat lipsa de acțiune a PSD, în special a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în ceea ce privește introducerea certificatului verde. Liberalul...