Ziare.com

Site-ul care discrimineaza romanii in Olanda - reclamat la Comisia Europeana

de Ana Ilie
Vineri, 10 Februarie 2012, ora 18:31

   

Site-ul care discrimineaza romanii in Olanda - reclamat la Comisia Europeana
Europarlamentarul bulgar Iliana Ivanova, din partea Partidului Popular European, a reclamat la Comisia Europeana un site discriminatoriu la adresa romanilor si bulgarilor, creat de un partid antiimigratie din Olanda.

"Actiuni ca aceasta sunt scandaloase. Acest site promoveaza rasismul si xenofobia printre cetatenii olandezi, creeaza temeri nefondate si incurajeaza discriminarea impotriva oamenilor provenind din Europa Centrala si de Est", a spus europarlamentarul, cerand Comisiei Europene sa investigheze cazul si sa ia masurile necesare, scrie Novinite.

Ivanova a marturisit ca a facut aceasta interventie dupa ce a primit semnale de la membri ingrijorati ai comunitatii bulgare din Olanda.

Partidul olandez antiimigratie PVV al lui Geert Wilders (foto)- care sprijina Guvernul in Parlament - a lansat, recent, un site unde oamenii pot depune plangeri legate de imigrantii est-europeni din Olanda, nominalizandu-i in acest sens, intre altii, pe romani. "Aveti probleme cu imigrantii din Europa Centrala si de Est? V-ati pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, roman sau altui est-european? Vrem sa stim", indeamna site-ul.

Pagina web este ilustrata cu titluri din ziare de genul "Nu ar fi mai bine daca te-ai duce acasa?" sau "Est-europenii, din ce in ce mai multi infractori".

Parlamentarul PVV Ino van de Besselaar a declarat ca scopul site-ului este dezvoltarea unei imagini corecte din interior pe tema "problemelor provocate de imigrantii din Europa Centrala si de Est in termeni de infractiuni, alcoolism, droguri si prostitutie".

In ultimul an, politicienii olandezi au cerut limitarea afluxului de polonezi si alti est-europeni care lucreaza in Olanda. Ministrul pentru Afaceri Sociale a cerut expulzarea polonezilor someri, chiar daca acest lucru este imposibil conform regulilor UE. Totodata, Haga a inasprit acordarea dreptului de munca pentru muncitorii sezonieri romani si bulgari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1736 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Wilders merita o lectie

sper sa o primeasca curind.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor