Ce zic autoritatile romane de sloganul "Nu vrem romani" al unui partid din Spania

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 22:35
2902 citiri
Ce zic autoritatile romane de sloganul "Nu vrem romani" al unui partid din Spania
Foto: Obiectivbr

Autoritatile romane au cerut clarificari cu privire la o brosura publicata de filiala din Badalona, in Barcelona, a formatiunii politice Partido Popular de Canarias, ce avea mesajul "Noi nu vrem romani".

Mai mult, Jose Manuel Soria, vicepresedintele Guvernului autonom din Canare si presedintele regional al partidului a declarat ca liderul filialei, Xavier Garcia Albiol, ar trebui sa-si dea demisia daca nu va explica publicarea brosurii.

Mesajul anti-romani a fost lansat in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

"Nu vrem romani!", sloganul unui partid din Spania

De asemenea, deputatul PSD Cristian Rizea (foto) s-a aratat socat de aparitia declaratiei "Noi nu vrem romani".

"Romanii din Spania au ajuns subiect de campanie pentru reprezentantii Partidului Popular, desi ei sunt cei care au contribuit cu suma de 12 miliarde de euro la produsul intern brut al acestei tari, in anul 2009. Cu toate acestea, in momentul de fata, pentru unii politicieni din Spania, romanii sunt cei care le-au invadat tara, care le-au murdarit strazile, care au crescut rata infractionalitatii, care nu muncesc, care cersesc si pe care nu ii mai vor printre ei", a spus Rizea, intr-un comentariu remis Ziare.com.

Potrivit spuselor sale, este socant ca Partidul Popular a semnat, in luna noiembrie din 2009, un protocol de sustinere reciproca in timpul campaniilor electorale cu Partidul Democrat Liberal din Romania.

"Dupa cate se vede, romanii stabiliti in Spania au fost utili doar pentru scrutinul din noiembrie, doar in momentul in care in Romania erau alegeri prezidentiale, doar cand ei insemnau ceva pentru ca aveau o arma - votul! Acum ca au trecut alegerile, ca avem un Presedinte, ei nu mai conteaza! Si totusi, protocolul semnat intre PD-L si PP este unul pentru sprijin in campanile electorale", mai spune deputatul.

De altfel, el califica incidentul drept "un act de grosolanie politica". "Vreau sa subliniez o grava greseala etica pe care astept ca PD-L, in calitate de partener al Partidului Popular din Spania, sa o sanctioneze si sa ia atitudine in ceea ce priveste atat denigrarea cetatenilor pe care ii reprezinta in tara, cat si viitorul acestei colaborari", a conchis Rizea.

T.B.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#brosura Nu vrem romani, #romani Spania , #romani Spania
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Domnul deputat le canta in struna xenofobilor de pretutindeni , prin declaratii de prost-gust , politicianiste .