Ziare.com

PC: Comisia Europeana foloseste date false despre somajul romanior din Spania

Vineri, 12 August 2011, ora 13:56

   

PC: Comisia Europeana foloseste date false despre somajul romanior din Spania
Conservatorii acuza ca oficialii Comisiei Europeane isi justifica introducerea permiselor de munca pentru romanii din Spania prin date statistice false. Ei spun ca numarul mare de romani care ar fi someri in aceasta tara nu este cel real.

"Cifra de 191.400 de romani someri in Spania este contrazisa flagrant de cifrele cu care lucreaza Ministerul Muncii si Imigratiei din Spania, care precizeaza in documente oficiale ca numarul total al somerilor romani inregistrati pe luna iunie 2011 este de 95.271, dintre care aproximativ 50.000 de persoane sunt beneficiare ale serviciilor pentru someri, iar restul nu beneficiaza de acest sprijin", spune Bogdan Diaconu, vicepresedintele PC, intr-un comunicat de presa, remis vineri Ziare.com.

Reprezentantii PC cer astfel Comisiei Europene sa verifice cifrele pe baza carora cetatenii romani sunt discriminati in Spania privind dreptul la munca.

"CE sa descopere cine a masluit aceste statistici pentru a obtine introducerea permiselor de munca. Solicitam de asemenea ca vinovatii pentru falsificarea cifrelor sa fie penalizati conform cu gravitatea faptelor", mai spun conservatorii.

Ei spun de asemenea ca, daca cifrele oficiale ale somajului romanilor din Spania sunt mult mai mici decat cele pe baza carora Comisia Europeana a acceptat introducerea permiselor de munca, atunci ar fi necesara reanalizarea acestei decizii.

M.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1003 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prostul nui prost destul daca nu e si fudul.

Deja santeti de rasul curcilor,ati ajuns voi care nu santeti in stare sa faceti lucrurile sa mearga bine in romania,sa le faceti ordine la Spanioli.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor