Petitia a 2.500 de romani din Spania catre regele Felipe: Va imploram sa nu va murdariti mainile cu cea care reprezinta coruptia in Romania

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 14:17
25162 citiri
Petitia a 2.500 de romani din Spania catre regele Felipe: Va imploram sa nu va murdariti mainile cu cea care reprezinta coruptia in Romania
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Mii de romani care locuiesc in Spania au semnat si transmis o petitie catre regele Felipe al VI-lea al Spaniei, cerandu-i sa nu dea mana cu Viorica Dancila, despre care spun ca reprezinta coruptia din Romania.

Petitia a fost semnata de peste 2.500 de romani, pana joi la amiaza, iar initiatorul ei a anuntat, pe grupul de Facebook Romani in Spania, ca a trimis-o catre rege.

In scrisoare se spune ca s-a initiat petitia pentru a-i cere regelui sa nu o legitimeze pe Viorica Dancila dand mana si fotografiindu-se cu ea, fiind enumerate o serie de motive. "Nu trebuie sa va murdariti mainile primind-o pe aceasta doamna", transmit semnatarii.

Astfel, se aminteste despre protestul de pe 10 august si cei peste 450 de raniti.

"Viorica Dancila nu este un politician genial. Nu, e doar o papusa, o marioneta a lui Liviu Dragnea, presedintele PSD, o persoana condamnata penal la aproape 4 ani de inchisoare pentru coruptie si care incearca cu disperare sa schimbe intregul sistem de justitie si legile din Romania pentru a scapa", se mai arata in scrisoare.

In document se mai spune ca Guvernul condus de Dancila a reusit sa o demita pe Laura Codruta Kovesi, "elementul central al luptei justitiei impotriva abuzurilor facute de politicieni de toate culorile politice".

Romanii din diaspora au scris si despre faptul ca Nicolae Badalau i-a jignit pe cei care locuiesc in afara tarii, dar si ca Dancila nu merita sa preia presedintia Consiliul UE.

"Nu este recomandat ca Viorica Dancila sa preia presedintia UE, ea confundand Podgorica cu Pristina, intr-una dintre recentele vizite in Balcani, fiind ceea ce se numeste un analfabet functional", se mai arata in scrisoare.

"Prin urmare, va imploram nu va murdariti mainile cu cea care reprezinta coruptia in Romania", se mai arata in document.

Amintim ca premierul Viorica Dancila se afla joi in Spania pentru o vizita oficiala. Zeci de romani din diaspora s-au mobilizat sa o intampine si au organizat un protest.

#romani diaspora scrisoare rege, #romani diaspora scrisoare Filipe , #romani Spania