Romani tinuti in sclavie in Spania, obligati sa cerseasca si sa se prostitueze

Duminica, 28 Octombrie 2018, ora 21:15
8921 citiri
Romani tinuti in sclavie in Spania, obligati sa cerseasca si sa se prostitueze
Foto: Hepta.ro / Arhiva

Politia spaniola a anuntat ca a destructurat o retea de traficanti de fiinte umane care aducea in Spania romani, deseori cu dizabilitati, pentru a-i forta sa cerseasca pe strazile orasului Santiago de Compostela deghizati in mimi sau in statui umane.

Trei persoane suspectate de apartenenta la retea, inclusiv presupusul sef, au fost arestate si zece romani sechestrati de catre retea au fost eliberati, in cursul unei operatiuni a politiei in Galicia (nord-vest), a precizat politia intr-un comunicat.

Printre persoanele eliberate se aflau si sase femei, pe care reteaua le obliga sa se prostitueze.

Reteaua isi recruta victimele din Romania, promitandu-le ca vor lucra in sectorul hotelier din Spania. Dupa ce persoanele ajungeau in Spania, reteaua le obliga, sub amenintare, sa cerseasca in Santiago de Compostela, destinatie celebra a pelerinajului mondial.

Membrii retelei se purtau "indeosebi de violent cand unii se imbolnaveau si nu mai puteau sa iasa pe strada la cersit", potrivit comunicatului politiei.

Victimele erau alese dintre persoanele "vulnerabile" din Romania, "de preferinta cu dizabilitati fizice sau mentale care le faceau mai rentabile pentru cersit, pe care ele trebuiau sa-l practice odata ce soseau in tara noastra", se mai spune in comunicat.

Reteaua oprea toti banii stransi de catre victime, care traiau in conditii insalubre in orasul vecin La Coruna.

#romani cersit Spania, #romani sechestrati Spania , #romani Spania