Ziare.com

Spania: Noi instructiuni la restrictiile pentru muncitorii romani

Marti, 22 Mai 2012, ora 21:20

   

Spania: Noi instructiuni la restrictiile pentru muncitorii romani
Secretariatul General al Ministerului Muncii si Imigratiei spaniol a emis noi instructiuni referitoare la regimul lucratorilor romani si al membrilor de familie ai acestora.

Intructiunile sunt valabile pana la sfarsitul anului, una dintre acestea precizand ca nu mai este impusa intoarcerea in tara de origine la sfarsitul unui contract de munca pe perioada determinata, transmite Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, intr-un comunicat remis Ziare.com.

O alta clarificare adusa are in vedere membrii de familie de nationalitate romana (sot, sotie si copii pana in 21 ani sau aflati in intretinere) care sunt tratati conform legislatiei UE aplicabile cetatenilor comunitari si nu ca romani supusi restrictiilor impuse anul trecut in data de 22 iulie.

Noile instructiuni introduc ca element de noutate data limita a acestora - 31 decembrie 2012, mai arata documentul.

Ministerul spaniol al Muncii si Imigratiei a anuntat, in iulie 2011, ca cetatenii romani vor avea nevoie de un permis de munca pentru a lucra in Spania, precizand insa ca masura are un caracter temporar si nu ii va privi pe romanii care au intrat deja pe piata muncii din tara iberica.

D.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3962 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

este spania condusa de dreapta sau de stanga???

unde este solidaritatea partidelor aliniate ppe? unde este pozitia pedelacheilor si a lui bashinescu? unde este pozitia iitiului traian rromanlacul?

unde este influenta pe care o au in sanul ppe?

raspunsul: in buda. bashinescu si pedelacheii nu au nici o influenta in ppe sau EU.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor