Accident de microbuz in Turcia: Cati romani mai sunt in spital

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 19:12
1527 citiri
Accident de microbuz in Turcia: Cati romani mai sunt in spital
Foto: Arhiva Ziare.com

Sapte cetateni romani internati in spitalele din Turcia in urma accidentului care a avut loc luni au fost externati marti, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

MAE arata ca, marti, echipa consulara mobila care s-a deplasat la locul accidentului a efectuat o noua vizita la unitatile spitalicesti din localitatile Manavgat si Antalya, in vederea asigurarii asistentei consulare pentru victimele accidentului rutier si monitorizarii starii de sanatate a cetatenilor romani.

Accident de microbuz cu 16 turisti romani in Turcia: Doi morti, ceilalti transportati la spitale

Astfel, MAE precizeaza ca sapte cetateni romani internati la spitalul din Manavgat au fost externati marti, ca urmare a ameliorarii starii lor de sanatate, in prezent numarul cetatenilor externati fiind de zece. De asemenea, la spitalul din Manavgat se afla in continuare internati doi cetateni romani, starea lor de sanatate fiind stabila.

Ministerul de Externe sustine ca unul dintre cei doi cetateni romani internati in unitatile spitalicesti din Antalya a fost operat marti, interventia chirurgicala fiind finalizata cu succes.

Romani, implicati in accident in Turcia: Cum se simt ranitii - unul este in stare foarte grava

Aceasta persoana se afla in continuare la sectia de terapie intensiva, fiind vizitat de membrii echipei consulare mobile. Starea de sanatate a celei de-a doua persoane este buna ca urmare a operatiei de sold la care a fost supusa luni dupa-amiaza. Potrivit MAE, in cazul acestei persoane urmeaza sa fie stabilita data unei interveniti chirurgicale la umar.

Familiile celor doi cetateni romani care au decedat ca urmare a accidentului s-au deplasat in Turcia, fiind sprijiniti atat de catre membrii echipei consulare mobile, cat si de reprezentantii firmei de pompe funebre care se va ocupa de repatriere. Echipa consulara a intreprins demersurile legale in vederea obtinerii certificatelor de deces si repatrierii trupurilor neinsufletite.

Echipa consulara mobila s-a deplasat marti si la hotelul unde sunt cazati cei zece cetateni romani care au fost externati, ocazie cu care au fost purtate discutii referitoare la detaliile repatrierii.

MAE arata ca in functie de disponibilitatea curselor aeriene, cetatenii romani se vor intoarce in tara miercuri si joi, costurile aferente repatrierii fiind suportate de agentia de turism care a organizat excursia.

Celula de criza isi continua activitatea si mentine in permanenta legatura cu Ambasada Romaniei la Ankara, cu echipa consulara mobila, cu atasatul de interne de la Ankara, precum si cu reprezentantul Consulatului Onorific al tarii noastre in Antalya.

Romani morti intr-un accident de microbuz in Turcia: MAE a activat Celula de Criza

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romania spital Turcia, #romani accident Turcia , #romani strainatate