Australia: Carausii de bani, inclusiv din Romania, nu sunt bineveniti

Autor: Ana Ilie
Sambata, 16 Februarie 2013, ora 14:17
3477 citiri
Australia: Carausii de bani, inclusiv din Romania, nu sunt bineveniti

Australia a fost descrisa drept o destinatie cautata de retelele infractionale, dupa ce politia a dezmembrat o grupare ce a furat aproximativ un milion de dolari prin fraude cu carduri. In retea sunt implicati si cetateni romani.

Reprezentantul politiei, Brian Hay, a explicat ca peste 20 de persoane din Australia au fost implicate in furtul de bani de la persoane din Europa si spalarea sumelor prin trimiterea acestora la grupari infractionale din Romania, Franta si Marea Britanie, scrie news.com.au.

"In acest scenariu, cardurile au fost compromise in strainatate, datele au fost aduse in Australia si conturile sunt golite de aici", a explicat Hay.

"Pentru a-si realiza scopul, si vedem asta des in infractiunile cibernetice, aceste retele infractionale trebuie sa implioce localnici care sa ajute la scoaterea banilor din tara. Acestia implica sau recruteaza carausi de bani. In reteaua pe care am observat-o, am identificat-o si continuam sa o anchetam, sunt carausi de bani din Queensland care au ajutat aceasta retea sa scoata banii din tara", a continuat acesta, aratand ca si alte persoane urmeaza sa fie puse in acuzare pentru legaturi cu reteaua.

Presupusele infractiuni au avut loc timp de noua saptamani din februarie pana in aprilie anul trecut. Aproximativ un milion de dolari a fost obtinut prin fraudele cu carduri, spun politistii australieni.

Brian Hay a avertizat ca aceasta operatiune ar trebui sa trimita un mesaj clar oricui este implicat in acest gen de infractiuni. "Vei fi acuzat si te-ai putea trezi cu acuzatii grave privind spalarea de bani", a aratat acesta.

"Carausii de bani sunt o parte componenta integranta a infractionalitatii transnationale si multe operatiuni de frauda cibernetica vor fi vizate" de detectivii australieni, a amenintat acesta.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Australia romani fraude carduri, #Australia romani acuzati fraude , #romani strainatate