Britanicii cer masuri contra cersetorilor romani: Ne facem de ras la Olimpiada

Autor: Ana Ilie
Joi, 17 Mai 2012, ora 17:35
3744 citiri
Britanicii cer masuri contra cersetorilor romani: Ne facem de ras la Olimpiada

Marea Britanie se va face de rusine la Olimpiada daca turistii vor vedea tabara de cersetori romani instalata pe una din cele mai importante artere ale Londrei, a fost avertizat ministrul britanic de Externe, William Hague.

Consiliul municipal din Westminster i-a scris lui Hague, cerandu-i sa ia masuri cu privire la cei aproximativ 50 de rromi care si-au instalat tabara in Park Lane, in cartierul Mayfair, informeaza Express. Oficialii se plang ca rromii au distrus vegetatia si au transformat o trecere subterana in toaleta.

Britanicii ii mai spun lui Hague ca se tem ca aceasta zona mizerabila va fi primul lucru vazut de demnitarii straini care vor fi cazati la hotelurile exclusiviste de pe Park Lane, odata ce se deschid Jocurile Olimpice, peste doua luni.

Revolta la Londra: Faceti ceva cu cersetorii romani! (Galerie foto)

Un consilier leaga problema cauzata de rromi de reputatia Marii Britanii si cere abordarea problemei de la factorii care au cauzat-o.

"In timpul zilei migreaza in alte zone si noaptea vin sa doarma in pasaj. Este pur si simplu dezgustator. Londra a lucrat atat de mult sa se pregateasca pentru Olimpiada. Comitetul Olimpic va sta peste bulevard, la hotelurile de pe Park Lane, si asta ii va intampina. Nu avem putere sa facem prea multe pentru ca acestia sunt cetateni europeni care au dreptul sa se afle aici, dar trebuie sa facem ce putem", spune o reprezentanta a Consiliului.

Zeci de cersetori romani oripileaza centrul Londrei

Consiliul a avut o intalnire pe 24 aprilie pentru a discuta chestiunea cersetorilor cu reprezentanti ai ministerului de Externe, ambasadei Romaniei si vamilor.

Insa, in pofida eforturilor politiei de a-i dispersa, acestia pleaca pentru cateva ore, dupa care se intorc. Britanicii au reusit sa repatrieze 18 rromi, insa firma de transport a insistat ca acestia sa fie spalati si imbracati in haine noi inainte de a se urca in autobuz.

Oficialii din Westminster cred ca singura solutie de a impiedica aceasta problema sa se agraveze este lansarea unei campanii in Romania prin care oamenii sa fie indemnati sa nu se mai indrepte spre Londra daca nu sunt siguri ca au un loc de munca - britanicii traiesc cu senzatia ca rromii din Park Lane ar fi fost pacaliti ca ii asteapta slujbe in Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rromi Park Lane pericol Olimpiada, #tigani romani rusine Olimpiada , #romani strainatate