Ce fel de infractiuni comit romanii in Franta

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 19:51
3187 citiri
Ce fel de infractiuni comit romanii in Franta

Printre faptele comise cel mai des de infractorii romani in Franta se numara furturile de telefoane mobile, furturile la bancomate si furturile de masini, spune subcomisarul de politie Catalin Chiriac, atasat de Afaceri Interne la ambasada Romaniei la Paris.

In opinia sa, cifra avansata de oficialii francezi privind infractiunile comise de romani este "oarecum abstracta si nu prezinta imaginea reala a delincventei, in general".

"Subiectul cifrelor este foarte vast si dificil de interpretat, intrucat, spre deosebire de alte tari europene, legile nationale franceze si in special Comisia Nationala de Informatica si Libertati (CNIL), nu permit crearea de baze de date privind infractionalitatea avand ca si criterii de cautare cetatenia, etnia, etc.", a explicat acesta la RFI.

Catalin Chiriac a mai spus ca numarul cetatenilor romani aflati in detentie in Franta este de maximum 1.000, in conditiile in care numarul total al detinutilor din penitenciarele franceze se cifreaza la aproximativ 60 de mii de persoane.

"Conform acelorasi statistici politienesti, numarul total al faptelor constatate avand ca potentiali autori cetatenii romani, raportat la numarul total de fapte constatate anual, reprezinta un procent de aproximativ 1,2%, respectiv de 6% din totalul numarului de fapte constatate si savarsite de autori straini", a mai declarat atasatul de Afaceri Interne.

Acesta a mai spus ca marea majoritate a faptelor comise de infractorii romani in Franta se incadreaza la mica delincventa, foarte rare fiind cazurile de talharii.

"Totusi, aceste infractiuni care pot parea insignifiante deranjeaza atat cetatenii francezi, cat si turistii straini, foarte multe plangeri fiind inregistrate impotriva minorilor romani, fata de care justitia franceza este foarte permisiva", a mai subliniat subcomisarul de politie.

Cele mai frecventate locuri de catre infractorii romani sunt zonele aglomerate, cu precadere marile obiective turistice din regiunea pariziana.

"Daca vorbim despre infractori. Daca ne raportam la faptele de cersetorie, trebuie precizat ca simpla cersetorie nu este considerata infractiune, conform legislatiei franceze, decat daca se probeaza ca aceasta activitate ilegala se desfasoara in banda organizata", a mai precizat subcomisarul de politie Catalin Chiriac.

Citeste si:
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi, 7 decembrie, de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot....
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Relația de iubire dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și tânăra Irina Tănase (28 de ani) traversează o criză după ce fostul lider PSD a plecat de la domiciliul cuplului, simțindu-se trădat...