Ziare.com

Ce fel de infractiuni comit romanii in Franta

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 19:51

   

Ce fel de infractiuni comit romanii in Franta
Printre faptele comise cel mai des de infractorii romani in Franta se numara furturile de telefoane mobile, furturile la bancomate si furturile de masini, spune subcomisarul de politie Catalin Chiriac, atasat de Afaceri Interne la ambasada Romaniei la Paris.

In opinia sa, cifra avansata de oficialii francezi privind infractiunile comise de romani este "oarecum abstracta si nu prezinta imaginea reala a delincventei, in general".

"Subiectul cifrelor este foarte vast si dificil de interpretat, intrucat, spre deosebire de alte tari europene, legile nationale franceze si in special Comisia Nationala de Informatica si Libertati (CNIL), nu permit crearea de baze de date privind infractionalitatea avand ca si criterii de cautare cetatenia, etnia, etc.", a explicat acesta la RFI.

Catalin Chiriac a mai spus ca numarul cetatenilor romani aflati in detentie in Franta este de maximum 1.000, in conditiile in care numarul total al detinutilor din penitenciarele franceze se cifreaza la aproximativ 60 de mii de persoane.

"Conform acelorasi statistici politienesti, numarul total al faptelor constatate avand ca potentiali autori cetatenii romani, raportat la numarul total de fapte constatate anual, reprezinta un procent de aproximativ 1,2%, respectiv de 6% din totalul numarului de fapte constatate si savarsite de autori straini", a mai declarat atasatul de Afaceri Interne.

Acesta a mai spus ca marea majoritate a faptelor comise de infractorii romani in Franta se incadreaza la mica delincventa, foarte rare fiind cazurile de talharii.

"Totusi, aceste infractiuni care pot parea insignifiante deranjeaza atat cetatenii francezi, cat si turistii straini, foarte multe plangeri fiind inregistrate impotriva minorilor romani, fata de care justitia franceza este foarte permisiva", a mai subliniat subcomisarul de politie.

Cele mai frecventate locuri de catre infractorii romani sunt zonele aglomerate, cu precadere marile obiective turistice din regiunea pariziana.

"Daca vorbim despre infractori. Daca ne raportam la faptele de cersetorie, trebuie precizat ca simpla cersetorie nu este considerata infractiune, conform legislatiei franceze, decat daca se probeaza ca aceasta activitate ilegala se desfasoara in banda organizata", a mai precizat subcomisarul de politie Catalin Chiriac.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2973 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

tiganii nu se sperie decat de pedepse aspre !

restul pedepselor pentru ei , fac parte din rubrica - "diverse" -

 

Nu romanii,

ci TIGANII!
daca statul roman ar fii mai hotarit ,le-ar da interdictie la cei repatriati in urma unor infractiuni!!!
Adica sa le interzica iesirea din tara in urmatorii 5,10 ani!
Dar pentru ca sintem condusi de niste nimeni-in -drum,care nu inteleg nimic dar sint dornici de a fii realesi,tiganii primesc anumite sume sa se intoarca in tara si in urmatoarea luna sint din nou in Franta de exemplu!
Asta e adevarul!

 

Ba, sa le interzica intrarea in tara pentru 20 de ani!

Eu as face o lege:
- tiganul plecat din RO e bun plecat; pierde cetatenia, actele, datele se sterg de la Evidenta Persoanelor.

 

 

Ce face guvernul pentru a stavili invazia infractorilor romani in UE

Va spun eu: absolut nimic.Un guvern responsabil ar intreprinde minim de masuri pentru a opri bestiile de infractori sa patrunda in ue. Un proiect de act normativ ar fi necesar cat mai urgent, pentru ca regidivistii sa li se retraga actele de identitate, si a nu li se permite parasirea tarii.Prin aceasta ne aparam demnitatea nationala, iar strainii nu vor mai spune ca suntem o tara de infractori si cersetori. Oare copii de romi nu pot fi opriti sa nu mai cerseasca in UE?Guvernanti dati-va demisia urgent, daca nu puteti opri invazia infractorilor romani in UE.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor