Cele mai noi detalii despre romanul rapit in Burkina Faso

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 20:01
3595 citiri
Cele mai noi detalii despre romanul rapit in Burkina Faso

Directorul general al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Bogdan Stanescu, a declarat, vineri seara, ca romanul rapit saptamana trecuta in Burkina Faso este in viata, potrivit celor mai noi informatii.

"Dansul este in viata si noi depunem toate eforturile ca acesta sa fie scapat, altfel nu isi mai avea rostul tot efortul nostru, facem tot ce se poate pentru a gestiona cu succes situatia", a dezvaluit Stanescu, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Acesta a infirmat informatiile aparute in presa potrivit carora barbatul rapit ar fi avut si cetatenie franceza.

Basescu, atac la Iohannis si Ponta in cazul romanului rapit in Burkina Faso

"Cetateanul respectiv este roman, nu are alta cetatenie. De asemenea, la un moment dat s-a vehiculat in presa ca a fost luptator intr-o legiune straina si nici acest lucru nu se confirma", a clarificat oficialul MAE.

Nu s-a cerut recompensa

Bogdan Stanescu a mai spus ca rapitorii nu au cerut pana acum nicio recompensa pentru eliberarea cetateanului roman si ca autoritatile nu au stabilit niciun fel de contact cu cei care l-au sechestrat.

Intrebat de unde stie MAE ca e vorba despre o rapire, daca nu s-a cerut recompensa, Stanescu a raspuns ca "din insasi actiunea care a condus la rapirea dansului", povestita de mai multi martori care au asistat la sechestrarea barbatului, urcat ulterior intr-o masina.

Oficialul MAE a fost rugat sa clarifice daca stie ca romanul este in viata din declaratiile martorilor sau pe baza unor informatii obtinute ulterior.

"Stim ca e in viata din informatii diferite de momentul rapirii, informatii pe care le-am obtinut ulterior. Vreau sa sublinieza ca in toata aceasta perioada, din data de 4 aprilie, cand a fost activata aceasta structura din MAE, a fost depusa o munca permanenta si foarte complexa.

Ma intrebati multe lucruri la care nu va pot raspunde, deoarece sunt actiuni pe care nu le putem face publice, pentru ca am pune in pericol viata romanului si operatiunea de salvare", a conchis Stanescu.

Roman rapit in Burkina Faso: Marturiile rudelor si prietenilor care se roaga pentru el

Cinci barbati inarmati si purtand turbane au rapit sambata trecuta un "ofiter de securitate roman" care lucra la mina de mangan de la Tambao, o mica localitate din nordul Burkina Faso, situata la aproximativ zece kilometri de Niger si Mali. Este vorba despre Ghergut Iulian, in varsta de 39 de ani.

Roman rapit in Burkina Faso: MAE anunta ca nu a fost ranit in schimbul de focuri

Un militar de rang inalt din Burkina Faso a declarat marti ca rapitorii au traversat fluviul Niger si se afla in nordul Mali, o zona asupra carora se concentreaza cautarile. Armata americana si cea franceza ajuta autoritatile din Burkina Faso sa-l caute pe roman.

Romanul rapit in Burkina Faso, cautat de cele mai de temut trupe speciale din Africa

Romanul rapit in Burkina Faso, cautat cu dronele de americani si francezi

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au fost întrebați miercuri seară, 21 februarie, dacă vor demisiona de la şefia partidelor pe care le conduc în cazul în care...
Speranța de viață a unei alianțe PSD-PNL. Care sunt principalele piedici: ”Va trece testul alegerilor/ Nu ar fi o premieră”
Speranța de viață a unei alianțe PSD-PNL. Care sunt principalele piedici: ”Va trece testul alegerilor/ Nu ar fi o premieră”
Speranța de viață a unei alianțe electorale sau politice între PNL și PSD este incertă având în vedere miza atât de mare a acestui an electoral și fricțiunile deja existente dintre cele...
#roman rapit Burkina Faso, #roman rapit Burkina Faso MAE, #roman rapit Burkina Faso detalii, #roman rapit Burkina Faso viata, #roman rapit Burkina Faso recompensa , #romani strainatate