Copii romani exploatati la Londra - 100 de minori descoperiti de politie

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 15:18
3934 citiri
Copii romani exploatati la Londra - 100 de minori descoperiti de politie
Foto: Standard.co.uk

Politia britanica a anihilat marti o presupusa retea de trafic de copii, care forta zeci de minori romani sa cerseasca si sa fure pe strazile din Londra.

Intr-o serie de raiduri desfasurate in zorii zilei, ofiterii britanici au gasit 103 copii care traiau la 16 adrese din estul Londrei. 17 copii au fost imediat luati in protectia politiei, iar altii au fost dusi la spital, infomeaza London Evening Standard.

Operatiunea face parte dintr-o actiune comuna a politistilor romani si britanici care vizeaza dezmembrarea bandelor care opereaza in Marea Britanie. Acestea sunt suspectate de trafic de copii adusi din Romania si fortati sa fure din buzunare, din magazine, sa cerseasca sau sa se prostitueze.

Raidurile de marti din Ilford evidentiaza amploarea socanta a traficului de copii din capitala Marii Britanii. Politia a gasit chiar si noua copii - unii fiind doar niste bebelusi - care traiau inghesuiti intr-o singura camera.

Un copil de trei ani a fost dus la spital dupa ce a fost gasit sangerand de la o rana la fata.

Din cei 52 de adulti gasiti in cele 16 locatii unde au avut loc raziile, sase au fost arestati, dar numarul lor ar putea creste. Trei au fost arestati sub suspiciunea de agresiune si neglijarea copiilor. Alti doi aveau mandate de arestare emise pe numele lor, iar unul a fost arestat pentru obstructionarea justitiei.

Operatiunea "Golf" a fost lansata in 2006, dupa ce criminalitatea stradala a crescut in Londra. Pana in prezent au fost descoperite 1.600 de infractiuni comise de 168 de copii romani.

Ofiterii britanici au descoperit ca banii obtinuti de copii la Londra erau trimisi acasa, la Tandarei, unde se ridica palate tiganesti, mai scriu jurnalistii britanici.

Se crede ca fiecare copil fortat sa "lucreze" in Londra poate castiga pana la 100.000 de lire sterline pe an din cersit si furt.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#copii romani furt Londra, #copii romani cersit londra , #romani strainatate
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
"Ofiterii britanici au descoperit ca banii obtinuti de copii la Londra erau trimisi acasa, la Tandarei, unde se ridica palate tiganesti"
Poza Westrop
Westrop
rank 5