Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum reactioneaza Franta la atacul ministrului de Interne la adresa romanilor

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 22:10
3393 citiri
Cum reactioneaza Franta la atacul ministrului de Interne la adresa romanilor
Foto: planetecampus

Alesii din Paris ai UMP, partidul la putere, aproba hotararea de care da dovada ministrul de Interne in privinta delincventei romanilor, iar socialistii, din Opozitie, critica "declaratiile lamentabile" ale acestuia.

UMP aproba hotararea de care da dovada ministrul Claude Gueant si dorinta sa "de a face din lupta impotriva delincventei romane o prioritate in Capitala", relateaza France Info.

Jean-Francois Lamour, presedintele grupului UMP in Consiliul din Paris, i-a scris prefectului Politiei pentru a-i cere organizarea unei intalniri pentru a analiza extinderea perimetrului anti-cersetorie.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al socialistilor, Benoit Hamon, a spus ca Gueant "nu este un ministru al Republicii", dupa "declaratiile sale lamentabile" pe tema romanilor.

Eugene Daumas, presedintele Uniunii franceze a asociatiilor de tigani, a subliniat ca "nu exista o delincventa mai mare a rromilor comparativ cu celelalte categorii ale populatiei".

Circa 10% dintre infractiunile inregistrate la Paris sunt comise de romani, a declarat pentru Le Parisien ministrul francez de Interne. El a subliniat ca infractionalitatea romana "s-a accentuat in ultimele saptamani" la Paris, dar si la Marsilia si Lyon, desi in masura mai mica.

Potrivit lui Gueant, "parizienii pot constata pe strazi ca aceasta infractionalitate este cotidiana", fapt confirmat, de altfel, si de cifre: "4800 de puneri sub acuzare ale unor romani arestati la Paris, fata de 2.500 in aceeasi perioada din 2010, adica o crestere cu 90%".

Ministrul francez de Interne declara razboi hotilor si cersetorilor romani

Controalele pe aeroporturi si in aerogarile internationale vor fi sporite, pentru ca "romanii sunt membri ai Uniunii Europene, dar nu este suficient sa fii membru al acestei Uniuni pentru a avea drept de sedere". "Putem sa repatriem oamenii care disturba ordinea publica si pe cei care stau pe teritoriul nostru fara resurse legale. In aceasta chestiune, vom face mult mai mult decat am facut pana acum", a afirmat el.

Mai mult, prefectul Politiei din Paris, Michel Gaudin, va interzice incepand cu saptamana aceasta cersitul pe Champs Elysees.

Declaratiile ministrului au venit la un an dupa discursul in care Nicolas Sarkozy a facut o legatura intre imigratie si delincventa, punand accentul pe rromi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ministru francez romani, #Claude Gueant ministru francez, #Claude Gueant romani strainatate , #romani strainatate