Drama romancelor care lucreaza ca infirmiere in Germania

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 17:56
27308 citiri
Drama romancelor care lucreaza ca infirmiere in Germania
Foto: Deutsche Welle

Ele spala, fac curat, gatesc si au grija de oameni batrani pentru bani putini. Femeile din Romania si din alte tari est-europene care ingrijesc de bolnavi si batrani germani preiau din ce in ce mai mult din suferinta celor pe care ii ingrijesc.

Multe publicatii din Germania atrag atentia asupra nevoii de infirmiere din tara. Insa, foarte rar, presa pune accentul asupra dificultatilor cu care se confrunta femeile est-europene venite in Germania sa ingrijeasca de bolnavi sau batrani.

In timp ce personalul unor firme germane specializate in ingrijirea batranilor si bolnavilor castiga lunar intre 6.000-8.000 de euro, romancele, polonezele si alte femei din estul Europei de-abia daca primesc 1.500 euro pentru aceeasi activitate, scrie Deutsche Welle.

Gata sa se sacrifice

Aceste femei isi parasesc propriile familii, lasand in urma copii, sot si parinti. Copiii de acasa raman in grija bunicilor, din moment ce cei mai multi dintre barbatii est-europeni nu sunt pregatiti sa intre in rolul de mama.

In prezent, peste 100.000 de femei din estul Europei lucreaza in Germania ca infirmiere. In 2009, in bazele de date ale companiilor de recrutare s-au inscris doar 1.571 infirmiere straine. Se pare ca acestea au constientizat riscurile la care se expun, lucrand in aceasta zona gri. O zona in care femeile pleaca sanatoase si se intorc cu depresii grave.

Parasite si, de multe ori, luptandu-se singure cu viata, aceste femei capata diverse forme de boli psihice si fizice. Sociologii germani atrag atentia asupra problemelor din domeniu si insista pentru alternative care sa ofere conditii decente pentru femeile est-europene.

Eveniment Quarterly Report

Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă miercuri că a decis să-l acţioneze în instanţă pe ”prim-mincinosul ţării, pe şeful PSD”. ”Într-o ţară democratică personaje...
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
#Germania munca femei romance, #romani infirmiere Germania , #romani strainatate
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
6000 - 8000 de euro pe luna ! domnule "jurnalist" , intre cele doua sume , e o diferenta de 2000 de euro pe luna , respectiv 24.000 pe an ; in occident banii se castiga altfel decat la ograda vreunui "Becali" ; muncesc in doua locuri sa carpesc 2000 euro