Noua inregistrare video cu romanul rapit in Burkina Faso - MAE: E in viata si sanatos (Video)

Duminica, 30 August 2015, ora 08:43
7889 citiri
Noua inregistrare video cu romanul rapit in Burkina Faso - MAE: E in viata si sanatos (Video)
Foto: captura video LiveLeak

Ministerul Afacerilor Externe confirma existenta unui nou material video cu cetateanul roman Iulian Ghergut, rapit in Burkina Faso, despre care precizeaza ca este in viata si bune conditii de sanatate.

In inregistrare, romanul cerei familiei, companiei pentru care lucreaza si Guvernelor roman si din Burkina Faso sa il ajute sa scape cat mai repede din mainile rapitorilor.

Celula de criza "a luat nota de difuzarea, la data de 29 august 2015, a unui material video cu cetateanul roman Iulian Ghergut", se arata intr-un comunicat MAE, care precizeaza ca s-au analizat diverse scenarii de evolutie a cazului si s-au examinat actiunile posibile pentru solutionarea situatiei cetateanului roman luat ostatic.

"Totodata, Celula de criza interinstitutionala confirma ca persoana care apare in materialul video este cetateanul roman in cauza.

In cazul in care veridicitatea materialului video se confirma, se poate considera ca materialul reconfirma datele detinute deja de celula de criza interinstitutionala conform carora cetateanul roman se afla in viata si este in bune conditii de sanatate.

Familia cetateanului roman a fost informata de catre Celula de criza interinstitutionala cu privire la aparitia materialului video", se mai arata in comunicat.

Celula de criza, din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administratia Prezidentiala, lucreaza in regim de permanenta pentru gestionarea situatiei, depunandu-se toate eforturile pentru eliberarea romanului.

Romanul, ofiter de securitate intr-o mina de mangan din Tambao, in nordul Burkina Faso, in apropiere de frontiera cu Nigerul si Mali, a fost rapit pe 4 aprilie de catre persoane inarmate care purtau turbane.

"Guvernul roman va purta intreaga responsabilitate a sortii ostaticului, daca intarzie sa profite de ocazia care ii este data sa-si elibereze cetateanul", se arata in inregistrare, referindu-se aparent la lipsa negocierilor cu Bucurestiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#roman rapit Burkina Faso, #MAE material video roman rapit , #romani strainatate
Comentarii