Muncitori romani, morti intr-un incendiu in Germania - exploatati si cazati in conditii inumane

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 20:48
5902 citiri
Muncitori romani, morti intr-un incendiu in Germania - exploatati si cazati in conditii inumane

Doi muncitori romani au murit, la sfarsitul saptamanii trecute, in urma unui incendiu izbucnit intr-o cladire din orasul german Padenburg. In urma tragediei, au iesit la iveala si conditiile in care acestia traiau si faptul ca erau exploatati.

Incendiul a izbucnit sambata, in jurul orei locale 13.30 (ora 14.30, ora Romaniei - n.red.), la parterul unei cladiri din centrul orasului Papenburg, situat in nord-vestul Germaniei.

Focul s-a raspandit rapid in tot imobilul, iar flacarile erau atat de mari incat pompierii au putut intra in cladire de-abia dupa stingerea incendiului, scrie, marti, site-ul NDR.de.

A fost gasit cadavrul unui muncitor roman, in varsta de 45 de ani, in timp ce corpul unui al doilea, in varsta de 32 de ani, a fost descoperit duminica dupa-amiaza, printre resturile imobilului.

Conditii de cosmar pentru romani in Germania: Sunt tratati ca sclavii

Cei doi lucrau la santierul naval Meyer Werft si urmau sa plece in concediu in urmatoarea zi.

Cauza incendiului ramane necunoscuta, deoarece cladirea a ars aproape in totalitate. Focul ar fi izbucnit in sauna, iar supravietuitorii si vecinii vor fi interogati.

Biserica Catolica a criticat situatia locuintelor din dioceza din Osnabruck, dar si modul de angajare al muncitorilor straini.

Presedintele Consiliului Catolic, Agnes Holterhus, a denuntat formele aparent scandaloase de cazare si exploatarea lucratorilor imigranti.

Muncitori romani exploatati pe un santier din Germania: Sunt conditii similare sclaviei

In cladire se aflau aproximativ 30 de muncitori, in momentul izbucnirii incendiului.

Reprezentantii Meyer Werft au anuntat ca vor fi discutii cu compania care i-a cazat pe muncitorii in cladire, pentru a sti sigur daca acestia au beneficiat de "conditii rezonabile".

Cladirea avea o suprafata de 400 de metri patrati si, potrivit vecinilor, acolo ar fi locuit uneori chiar si 40 de muncitori imigranti. Acestia castigau intre 8 si 10 euro pe ora.

Imigrantii est-europeni, inclusiv romanii, sclavi ai Germaniei moderne - Deutsche Welle

Presa germana a relatat in mai multe randuri ca muncitorii est-europeni, cu precadere cei romani si bulgari, sunt tratati ca sclavii in Germania, dand exemplul unui camin al companiei Wiesenhof din Bremen, unul dintre cei mai mari producatori de carne din Germania, unde blocul este inconjurat de sarma ghimpata si de oameni de paza.

Unul dintre romanii cazati aici a povestit conditiile pe care trebuie sa le suporte: "Ne trezim la doua noaptea, la cinci dimineata si muncim pana suntem trimisi inapoi la culcare. Suntem controlati tot timpul, intra chiar si in camera sa vada daca dormim".

Muncitorii castiga intre 600 si 700 de euro pe luna. Ei au contracte de munca sezoniera cu agentii din Romania sau Bulgaria, unde li s-au promis salarii de 1.200 de euro.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...