Naufragiu in Mediterana: zeci de romani erau la bord - UPDATE

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 12:21
6764 citiri
Naufragiu in Mediterana: zeci de romani erau la bord - UPDATE

Pe vasul de croaziera care a esuat, in noaptea de vineri spre sambata, in Marea Mediterana, in sudul Toscanei, se aflau si aproximativ 50 de cetateni de nationalitate romana.

Romanii faceau parte din echipajul navei. Au fost evacuati si sunt in stare buna.

"Romanii de acolo sunt in siguranta. Am sunat pe cineva de pe vas si mi s-a spus ca toti romanii sunt ok", a declarat la Romania TV un fost angajat pe vas.

Toti cei 50 de cetateni romani de la bordul navei scufundate in cursul noptii in largul insulei italiene Giglio au fost salvati, anunta si Ministerul de Externe (MAE).

Ambasada Romaniei la Roma si Consulatul General al Romaniei la Bologna au luat legatura cu autoritatile italiene (Protectia Civila a Provinciei din Grosetto, care gestioneaza operatiunile de salvare a pasagerilor de pe nava de croaziera Costa Concordia, naufragiata in Marea Mediterana), pentru a se informa daca printre persoanele aflate la bordul navei sunt si cetateni romani si care este situatia acestora, se arata intr-un comunicat al MAE.

Conform declaratiilor prefectului din Grossetto, la ora 11.00 (ora locala), au fost confirmate 3 persoane decedate si 14 raniti. Din informatiile obtinute pana in prezent rezulta ca printre decedati nu se afla cetateni romani. Operatiunile de salvare a pasagerilor sunt in desfasurare.

Avand in vedere amploarea operatiunii de salvare, nu a putut fi furnizata o situatie centralizata pe nationalitati a pasagerilor salvati si a personalului de la bord. Cu toate acestea, din informatiile disponibile in acest moment, se confirma ca la bordul navei de croaziera se aflau si circa 50 de cetateni romani, care faceau parte din personalul de bord si servicii a navei.

O parte dintre cetatenii romani salvati de navele care au intervenit la locul incidentului au fost transferati, impreuna cu alti pasageri, la bordul unui feribot, care se afla in drum spre portul Livorno.

Oficiile diplomatice ale Romaniei in Italia (Ambasada Romaniei la Roma, Consulatele Generale ale Romaniei la Bologna si Torino) mentin legatura permanenta cu Protectia Civila din Grossetto, pentru a obtine informatii actualizate cu privire la situatia cetatenilor romani si sunt pregatite sa acorde asistenta consulara de specialitate, daca situatia o impune, se mai precizeaza in comunicatul Ministerului de Externe.

Naufragiu in Mediterana: mai multi morti de pe o nava de croaziera

Amintim ca o nava de croaziera a esuat, vineri noapte, in largul coastelor italiene. Paza de Coasta a fost nevoita sa evacueze cele peste 4.000 de persoane de la bord. Din nefericire, cel putin trei si-au pierdut viata si altele sunt date disparute.

Nava Concordia Costa era intr-o calatorie pe Marea Mediterana cand s-a lovit de un recif, in apropierea Isola del Giglio.

A.T.

Citeste si:
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine luni, 27 septembrie la Bucureşti. Şefa CE se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. La ora...
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu există posibilitatea ca partidul său să piardă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că...
Sursa: Ziare.com