O romanca de succes cu care se mandreste New York-ul

Luni, 14 Februarie 2011, ora 21:19
8983 citiri
O romanca de succes cu care se mandreste New York-ul
Foto: Amazon.com

Exodul de creiere nu ne mai surprinde prea mult si totusi continua. Ne pleaca medicii, ne pleaca matematicienii, informaticienii si, ce e mai trist, scriitorii si poetii, mintea si inima acestei tari. Unii pentru ca asa i-au purtat valurile sortii, altii in cautarea unei recunosteri binemeritate, de care nu au avut parte in tara de bastina.

Alexandra Ares nu este nici prima, nici ultima romanca din diaspora, dar este printre putinele tinere scriitoare care au avut succes literar atat in tara, cat si peste hotare. Ce este trist e ca la noi a fost recunoscuta numai dupa succesele de acolo.

Pentru cine are curiozitatea sa caute beletristica in limba engleza, sub semnatura unor autori romani, recomandam drept una dintre cele mai interesante, recenta aparitie My Life on Craigslist, publicata pe Amazon.com.

Inainte de acest debut de carte electronica, Alexandra Ares, stabilita de ani buni pe Coasta de Est, s-a afirmat ca teatrolog, producatoare de televiziune si romanciera.

Craigslist este o retea de dating din SUA, iar Emily Thompson, personajul principal, o fata in varsta de 25 de ani, pasionata de arta contemporana si dornica sa isi depaseasca conditia modesta.

Cartea este despre arta supravietuirii in orasul New York, unde viata dura se afla sub deviza "care pe care". Dezamagita de viata reala, Emily isi cauta refugiul pe Craigslist.

Reuseste sa se autocunoasca mai bine, sa vada cum ti se poate schimba norocul peste noapte in New York, sa cunoasca luxul oferit de aventuri superficiale, sau sa scape totul de sub control si sa descopere reversul medaliei si echilibrul fragil dintre morala si depravare?

Raspunsul la aceste intrebari ramane la latitudinea cititorului, dupa ce va parcurge cartea, in care anxietatea si umorul se imbina atat de bine. Aventura lui Emily este cea a ambitiei, dar si a disperarii, a singuratatii, dar si a dorintei de comunicare intr-o lume alienata de goana dupa bani.

Cine este Alexandra Ares?

S-a nascut la Bucuresti si traieste in prezent la New York. A studiat la Universitatea nationala de arta dramatica si cinematografica din Bucuresti si a fost o perioada critic de teatru pe TVR1. Dramaturg, scenarist, producatoare, TV, director si editor al publicatiei on-line Manhattan Chronicles.

In vara anului 2010, Zeynep Nutku traduce in limba turca piesa de teatru a Alexandrei Ares "Frumoasa Adormita", pentru o viitoare reprezentatie pe scena Teatrului de stat din Istanbul.

Ultimul ei best seller, romanul "Dream Junkies", a aparut in versiunea sa romaneasca, sub titlul "Visatoarele", la editura Polirom, 2008.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#romani succes diaspora, #Alexandra Ares New York, #scriitori romani de succes in strainatate , #romani strainatate
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Nu pleacă chiar cei mai buni. De exemplu, ce-i mai bun si mai bun in Romania a rămas intact. Cin' să fie? Cin' să fie? Mass-Mediaaaaaa, adică ciutacii!! Leca, Nistorescu, Chireac, Ursu, Ciutacu, SRS, CTP si cate, cate, sandramale hidoase, unele cu epoleti