Pastor roman din SUA, acuzat de abuz sexual (Video)

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 19:58
13693 citiri
Pastor roman din SUA, acuzat de abuz sexual (Video)
Foto: rousa.blogspot.com

Un pastor roman din Statele Unite ale Americii a fost acuzat de mai multe femei ca le-ar fi abuzat sexual, in urma cu mai multi ani, atunci cand erau minore.

Mai multe femei au reclamat la politie ca Ioan "Johnny" Buia, pastor roman al unei biserici din Dearborn Heights, Detroit, din statul american Michigan, "le-a tradat increderea", intr-un material publicat de Click On Detroit.

Politia din Detroit a intrat in posesia a zeci de pagini de plangeri ale unor tinere care au spus ca pastorul bisericii din Derborn Heights le-a tradat inocenta si increderea.

"Mi-a spus 'stiu ca poti tine un secret, stiu ca poti fi loiala'. Am fost abuzata sexual, am fost violata. L-am privit ca pe un tata. Si alte fete care au fost molestate ar trebui sa aiba curajul sa vorbeasca", a declarat Maria. Femeia a fost violata de pastor la 17 ani, la putin timp dupa ce a ajuns in Statele Unite ale Americii, din Romania, impreuna cu familia sa.

"Am stiut ca este ceva gresit, m-am simtit murdara, m-am simtit vinovata. Mi s-a spus sa nu spun niciodata nimic, nimanui, pentru ca acela era felul in care ma iubea. Este foarte carismatic, foarte popular, stie sa atraga multimea. Il priveam ca pe o figura paterna", a declarat o alta tanara, sub pseudonimul Lydia. Ea avea doar 8 ani cand pastorul a abuzat-o.

"Motivul pentru care nu am spus a fost pentru ca mi-era rusine. Eram la piscina si el ma ajuta sa invat sa inot. Si-a pus mainile sub costumul meu de baie si a inceput sa ma atinga. Am vrut sa fug si m-a tras spre el. M-a tinut cateva momente", povesteste si Laura, care avea 13 ani cand a fost molestata.

Femeile nu au stiut, pana acum cateva saptamani, ca nu sunt singurele victime. Ele au povestit politiei ca au fost atinse "necorespunzator" de Johnny Buia, cunoscut tuturor in comunitate drept pastorul Johnny Buia, de la Biserica Penticostala Romana "Aleluia, Biserica lui Dumnezeu", din Dearborn Heights.

Buia era pastorul comunitatii si un barbat de incredere din viata tuturor acestor femei.

In urma plangerilor, pastorul a primit o pedeapsa de sase luni de suspendare din activitatea sa de la biserica. Nemultumite, victimele au cerut un proces al liderilor bisericii, care au spus, insa, ca nu exista destule dovezi pentru a-l incrimina pe Buia de abuz sexual asupra minorilor sau de molestare a copiilor. Ei au recunoscut, totusi, ca pastorul a avut un comportament nepotrivit fata de tinere.

Buia a declarat ca acuzatiile sunt false si ca multumeste lui Dumnezeu ca nu este vinovat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ioan Johnny Buia, #pastor roman acuzat agresiune sexuala, #pastor roman SUA, #pastor roman abuz sexual , #romani strainatate