Povestea unei romance cu trei copii mulatri, vanata de un producator de filme

Autor: Ana Ilie
Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 09:50
15607 citiri
Povestea unei romance cu trei copii mulatri, vanata de un producator de filme

Lenuta Hellen Nadolu este o romanca, mama a trei copii de rasa mixta, care a fugit din doua tari pentru a-si creste micutii fara a fi discriminati. Cu doar 50 de dolari in buzunar a ajuns in Australia, unde povestea sa, spusa intr-o carte, va fi transpusa in film de un producator australian.

Lenuta s-a nascut in Transilvania si si-a crescut copiii in Ghana inainte de a fugi dintr-un mariaj esuat si a se refugia in Australia, scrie Daily Mail.

Lenuta si-a parasit sotul, bogat si influent, pentru ca dorea sa isi ia inca o nevasta, si a depasit obstacole inimaginabile pentru a ajunge in Australia, dupa o lupta de un an pentru a se putea stabili acolo cu copiii sai, Elsie, Nancy si William.

Lenuta Hellen Nadolu si-a petrecut multi ani amintindu-si acele vremuri si pentru a scrie o carte de memorii, Give Me Courage (Da-mi curaj - trad. red.).

La doar cateva zile dupa lansarea cartii, romanca a fost contactata de producatorul Stuart Quin - care a lucrat si la pelicula Priscilla, Queen of the Desert - care i-a spus ca a fost miscat de carte. Compania Ealing Studios ia in considerare acum transpunerea povestii Lenutei in film.

"Cea mai dificila parte pentru mine, in ultimii sase ani de cand m-am angajat in aceasta calatorie, a fost sa surprind adevarul...asta inspira oamenii", a povestit Lenuta, care a luat decizia de a-si povesti viata dupa ce a contractat gripa porcina in Noua Zeelanda.

Lenuta, crescuta in Transilvania, si-a intalnit in tinerete sotul, un medic din Ghana care i-a salvat de la moarte mama dupa un avort, in perioada comunista.

Victor, despre care spune ca este cel mai respectat ginecolog din Ghana, si Lenuta, s-au casatorit, au avut un copil, pe Elsie, dupa ce s-au mutat in Ghana. Romanii au avertizat-o ca "Africa e o jungla si cand ajungi acolo vei fi vanduta pe o camila sau sotul tau va avea multe sotii".

La sosirea in Ghana, pe aeroport, Victor a prezentat-o pe Lenunta celor trei "mame" ale sale. Femeia a aflat ulterior ca sotul ei intentiona sa-si mai ia inca o sotie. Insarcinata cu al treilea copil, Lenuta a decis sa divorteze si, dupa ce a depasit mai multe obstacole, a reusit sa-si ia copiii si sa plece inapoi in Romania.

Aici a dat insa peste alte probleme, - copiii ei erau discriminati. "Rasismul in Romania este foarte adanc. Copiii mei erau scuipati, numiti ciori negre. De cate ori ieseam, trebuia sa induram asta", povesteste Lenuta.

Dupa mai multe incercari esuate de a obtine azil sau viza turistica pentru Canada, America si Iugoslavia, o cititoare in cafea i-a spus ca va ajunge intr-o tara cu "A".

Intr-o zi, cand mergea la ambasada iugoslava pentru o chestiune privind viza, soferul de taxi a lasat-o in fata Ambasadei Australiei. Aici a intalnit un barbat, "un inger" spune ea, care nu a crezut-o ca vrea sa mearga in vacanta in Australia, dar i-a acordat totusi viza.

A plecat singura in Australia, fara copii, cu 50 de dolari in buzunar, si abia dupa o lupta de un an a reusit sa-si aduca micutii alaturi.

Reflectand in urma, Lenuta nu ar schimba nimic. Cateodata, insa, nu-i vine sa creada ca a avut atata determinare si a depasit atatea obstacole.

Lenuta mai spune ca Australia a fost ca o "luna de miere" si copiii ei, care au studiat si muncit in afara tarii, s-au intors cu totii in tara care i-a salvat.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...