Roman rapit in Burkina Faso: Marturiile rudelor si prietenilor care se roaga pentru el

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 21:59
4103 citiri
Roman rapit in Burkina Faso: Marturiile rudelor si prietenilor care se roaga pentru el
Foto: Google Maps

Romanul rapit de invidizi inarmati in Burkina Faso lucreaza peste hotare de mai bine de 15 ani, au precizat apropiatii sai.

Iulian Ghergut este ofiter de securitate si se ocupa de paza unei mine de mangan din tara din Africa de Vest, in apropierea granitei cu Mali, informeaza Stirile Pro Tv.

El este angajat al Pan African Minerals, o firma controlata de omul de afaceri roman Frank Timis.

Roman rapit in Burkina Faso: MAE anunta ca nu a fost ranit in schimbul de focuri

Damian Varga, un prieten al lui Ghergut, a povestit cum a ajuns acesta sa lucreze acolo.

"A prins contractul cu 2-3 ani in urma si s-a dus pe bani, nu pe aventuri sau nebunii, cum spun unii ca s-a dus in legiunea franceza. Nu este o fire militara. Nu are niciun fel de pregatire militara", a precizat amicul.

Ghergut lucreaza de 15 ani in strainatate, iar in ultima perioada a stat in Africa de Vest. El are dubla cetatenie, romana si franceza.

"Au fost 3 acolo. Unul impuscat in cap, unul in picior si el luat ostatic. Eu asa as vrea, sa-l vad intreg acasa. Sper si ma rog si azi am fost la biserica si m-am rugat pentru el", a povestit unchiul sau, Ionel Balint.

Compania miniera pentru care lucreaza romanul confirma incidentul si precizeaza ca soferul si un jandarm au fost raniti.

"Compania noastra colaboreaza cu autoritatile locale si face tot ceea ce este posibil pentru a lamuri circumstantele in care s-a petrecut incidentul. Pana cand alte informatii vor putea fi facute publice, Compania isi rezerva dreptul de a se abtine de la alte comentarii legate de incident. Pan African va face ca de fiecare data, tot ce e posibil pentru a asigura siguranta angajatilor sai", se arata intr-un comunicat.

Romanul rapit in Burkina Faso, cautat de cele mai de temut trupe speciale din Africa

Cand a fost rapit

Potrivit unor surse guvernamentale de la Ouagadougou, fortele armate din Mali si Niger il cauta activ pe cetateanul roman luat ostatic.

El a fost rapit, sambata, de cinci persoane inarmate care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare in apropierea minei de mangan din Tambao, a declarat un oficial militar citat de Associated Press.

Rapitorii, probabil rebeli tuareg afiliati gruparii Al-Qaida in Maghrebul Islamic, l-ar fi dus in Mali sau in Niger.

Ministerul de Externe roman colaboreaza cu autoritatile sin aceasta tara.

"Celula de Criza a MAE a informat familia cetateanului roman si mentine o legatura permanenta cu aceasta. In continuare, la nivelul Structurii operative a MAE, activata de ministrul afacerilor externe, se intreprind demersuri complexe in vederea gestionarii acestui caz", se arata intr-un comunicat remis duminica Ziare.com.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au fost întrebați miercuri seară, 21 februarie, dacă vor demisiona de la şefia partidelor pe care le conduc în cazul în care...
Speranța de viață a unei alianțe PSD-PNL. Care sunt principalele piedici: ”Va trece testul alegerilor/ Nu ar fi o premieră”
Speranța de viață a unei alianțe PSD-PNL. Care sunt principalele piedici: ”Va trece testul alegerilor/ Nu ar fi o premieră”
Speranța de viață a unei alianțe electorale sau politice între PNL și PSD este incertă având în vedere miza atât de mare a acestui an electoral și fricțiunile deja existente dintre cele...
#marturii rude roman rapit Burkina Faso, #detalii roman rapit Burkina Faso, #roman rapit Burkina Faso , #romani strainatate