Romanca ucisa in Irlanda: Suspectul acuzat de crima a scapat de inchisoare

Autor: Ana Ilie
Vineri, 01 August 2014, ora 11:21
4084 citiri
Romanca ucisa in Irlanda: Suspectul acuzat de crima a scapat de inchisoare

Alan Wilson a fost gasit nevinovat de uciderea adolescentei Marioara Rostas in Dublin, in urma cu sase ani. Adolescenta de origine rroma a murit in urma a patru impuscaturi la cap si corp si trupul sau a fost ingropat la repezeala.

Wilson, in varsta de 35 de ani, a pledat nevinovat, declarand ca nu a omorat fata de 18 ani la inceputul lunii ianuarie 2008, scrie Irish Times.

Procesul de la Tribunalul Penal Central a durat cinci saptamani. In cursul acestuia, s-a stabilit ca victima ajunsese cu familia, din Romania in Dublin, in urma cu doar doua saptamani, si se indeletniceau cu cersitul. Fratele sau mai tanar, Dumitru, a depus marturie ca a vazut-o pe Marioara vorbind cu un barbat aflat intr-o masina in cursul zilei in care a disparut. Barbatul i-a spus ca o duce pe Marioara la McDonald's sa-i cumpere mancare si o aduce inapoi in zece minute, insa fata nu a mai fost vazuta de atunci.

Adolescenta a reusit totusi sa dea un telefon fratelui din Romania, a doua zi, inspaimantata, si a cerut ca tatal sau sa vina sa o ia.

Abia dupa cateva luni de la disparita fetei, ancheta i-a condus pe politisti la o locuinta unde locuise sora lui Wilson si partenerul ei, Fergus O'Hanlon, prieten cu Wilson in acele timpuri.

Casa fusese incendiata in februarie a acelui an insa in pofida acestui fapt politistii au descoperit urme de gloante intr-un zid, precum si un lacat pe exteriorul unei usi de dormitor.

Dumitru a identificat si masina in care s-a urcat sora sa, insa Wilson a admis doar ca e masina sa, nu ca o conducea in acel moment.

Wilson si O'Hanlon au fost arestati in octombrie 2008 si interogati insa abia in 2011 s-au facut progrese in acest caz, cand, interogat cu privire la o alta infractiune, O'Hanlon a oferit politiei informatii si despre disparitia adolescentei.

In ianuarie 2012, barbatul a condus politia intr-o zona muntoasa unde a fost gasit un mormant sapat in graba, unde se afla trupul fetei, mumificat intr-un sac de plastic inchis cu banda adeziva, cu o fata de perna pe cap si un cearceaf infasurat in jurul picioarelor. Fata murise impuscata de patru ori.

O'Hanlon a fost apoi admis in programul de protectie a martorilor si a primit imunitate, devenind principalul martor al statului in acest caz. El a marturisit ca la 8 ianuarie 2008 l-a ajutat pe Wilson sa ii ingroape trupul si sa curete sangele din locuinta, intrucat a fost amenintat cu moartea de catre acesta.

Aparatorul lui Wilson a incercat sa demonstreze la tribunal ca O'Hanlon minte, insa procurorii au subliniat ca, avand in vedere contextul, dovezile nu aveau cum sa parvina de la o persoana nevinovata.

Judecatorul Patrick McCarthy a avertizat juratii ca e periculos sa condamne pe acuzat pe baza unor dovezi necoroborate, asa ca dupa o deliberare de doua ore si 53 de minute, juriul l-a declarat nevinovat pe Wilson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Irlanda romanca ucisa criminal nevinovat, #romanca rroma Irlanda ucisa , #romani strainatate
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Recomand tatalui fetei si fratilor sai sa duca cazul pana la capat.