Romanii din strainatate ii ameninta pe Ponta si Antonescu cu plangere penala

Luni, 13 August 2012, ora 12:39
4193 citiri
Romanii din strainatate ii ameninta pe Ponta si Antonescu cu plangere penala
Foto: Arhiva

Presedintele FADERE, Daniel Tecu, da un ultimatum Cabinetului condus de Victor Ponta si presedintelui interimar Crin Antonescu: daca romanii stabiliti in strainatate nu vor fi trecuti pe listele permanente, reprezentantii federatiei vor depune plangeri penale.

"Cerem Guvernului de la Bucuresti incetarea imediata a oricarei declaratii sau gest de denigrare a romanilor din diaspora. Cerem Guvernului sa-i introduca imediat in listele electorale pe toti romanii care sunt cetateni romani, indiferent unde se gasesc", a precizat Daniel Tecu, presedintele Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE), citat de Adevarul.

Acesta a dat, de asemenea, un ultimatum Guvernului, premierului si presedintelui interimar.

Guvernul scoate 9 categorii de persoane din listele electorale

"Daca pana miercuri, Guvernul nu va introduce, inclusiv grupul de romani care sunt cetateni romani cu domiciliul in strainatate, 490.000 de romani, inclusiv acest grup, vom face o plangere penala impotriva Guvernului, a prim-ministrului Victor Ponta si a presedintelui interimar, Crin Antonescu", mai transmite Tecu.

El a subliniat ca romanii care lucreaza in strainatate au aceleasi drepturi ca romanii din tara.

"Suntem incomozi. Suntem romani care locuim in afara Romaniei si avem aceleasi drepturi ca un roman care locuieste in Craiova", a completat Tecu.

Premierul Victor Ponta a anuntat, in urma cu o saptamana, ca Guvernul a adoptat un memorandum prin care toate institutiile si structurile subordonate sunt puse sa ofere date semnificative cu privire la numarul alegatorilor.

Memorandumul adoptat de Guvern cu privire la verificarea numarului de alegatori din Romania are si o anexa care prevede cele 9 categorii de persoane despre care primarii si prefectii trebuie sa ofere informatii.

Guvernul a adoptat un memorandum privind referendumul: Aduna date de peste tot

Printre acestea se numara nu doar persoanele decedate, care si-au pierdut dreptul de a vota sau romanii cu domiciliul in strainatate, dar si cei al caror act de identitate a expirat si nu a fost reinnoit sau persoanele care si-au schimbat numele prin casatorie, divort, pe cale administrativa, conform documentului publicat de Curentul in facsimil.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ultimatum romani strainatate liste, #romani strainatate plangere penala, #liste permanente romani strainatate, #referendum romani strainatate , #romani strainatate