Romanul George Iacobescu, decorat de regina Marii Britanii

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 16:37
3521 citiri
Romanul George Iacobescu, decorat de regina Marii Britanii

Omul de afaceri de origine romana George Iacobescu, directorul executiv al grupului Canary Wharf, a primit titlul de cavaler din partea reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii pentru "servicii aduse caritatii, comunitatii si industriei serviciilor financiare".

Numele omului de afaceri de origine romana se regaseste pe o lista cu aproape 1.000 de personalitati pe care regina le-a recompensat cu ocazia Anului Nou. Numai 12% dintre aceste personalitati au fost premiate, insa, pentru serviciile aduse industriei si economiei, noteaza Daily Telegraph.

George Iacobescu avea deja din 2003 si titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic ca director executiv al grupului care detine si dezvolta al doilea centru financiar al Londrei.

In varsta de 66 de ani, George Iacobescu a fugit din Romania in anii '70, iar in prezent este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Occident. I se spune, uneori, "proprietarul bancherilor". Este in topul celor mai bine platiti manageri din Europa si are raspunderea celei mai mari investitii pentru reabilitare urbana de pe continent.

A invatat la scoala primara din Tunari. Dupa absolvirea Liceului "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti, a facut facultatea de inginerie civila si industriala la Bucuresti si prima sa slujba a fost in proiectarea unor statii de pompare.

In 1975, George Iacobescu s-a folosit de contactele sale din strainatate si a emigrat in Canada. A lucrat ca inginer pentru Olympia & York in Toronto, apoi a fost promovat manger in constructii si ulterior a devenit vicepresedinte al firmei, din 1978 pana in 1987.

S-a mutat la Londra in 1988, pentru a superviza constructia Canary Wharf. In anul 1987, a fost initiat, ca urmare a deciziei premierului Margaret Thatcher, un proiect de reconversie si reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze, proiect denumit "Canary Wharf", care a fost incredintat firmei pentru care lucra George Iacobescu, Olympia & York. Iacobescu devine vicepresedinte executiv responsabil cu realizarea bugetelor, cu proiectarea si construirea a jumatate din viitorul centru financiar Canary Wharf.

In anul 1994, a fost promovat ca membru in Consiliul de Administratie al Canary Wharf Holdings Limited ca director executiv, devenind vicepresedinte executiv in anul 1995 si presedinte executiv in martie 1997 al unei companii ce are active de peste 5 miliarde de lire sterline. Iacobescu a supervizat dezvoltarea si constructia a circa 30 de cladiri de afaceri.

Canary Wharf este format din 34 de cladiri (24 de imobile de birouri, cinci mall-uri, un magazin universal, doua centre de conferinte, teatre, cinematografe, cluburi de intretinere si sport). Complexul imobiliar are in componenta sa primele trei dintre cele mai inalte blocuri zgarie-nori din Anglia, cum ar fi One Canada Square (244 de metri inaltime). In acest cartier isi au sediul cele mai mari banci din lume (Citigroup, Credit Suisse, Bank of America, Hong-Kong Shanghai Bank, Morgan Stanley, Barclays), precum si unele institutii media precum Reuters sau Daily Mirror. In cladirile complexului lucreaza zilnic 100.000 oameni.

Canary Wharf este considerat ca fiind cel de-al doilea centru financiar din capitala Marii Britanii, dupa centrul financiar istoric "City" care s-a dezvoltat de-a lungul a 500 de ani. Ca volum al tranzactiilor financiare, Canary Wharf a ajuns sa detina o treime din cel derulat in City, depasind insa volumul de tranzactii derulate in Frankfurt.

Canary Wharf Group este, totodata, cel mai mare finantator al activitatilor de caritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#George Iacobescu decorat regina, #roman decorat regina Elizabeta , #romani strainatate
Comentarii
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4
Iaca scartz, poate-i si asta homist si canta la pian ;-)
Poza Grasul
Grasul
rank 5
E de presupus ca nu mai are cetatenia romana Mr. Iacobescu George