Statul german, "un proxenet modern"? 65% din prostituate sunt din Romania si Bulgaria (Video)

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 23:48
11819 citiri
Statul german, "un proxenet modern"? 65% din prostituate sunt din Romania si Bulgaria (Video)

Un documentar realizat recent de televiziunea publica germana ARD arata ca 65% dintre prostituatele din Germania provin din Estul Europei, in special din Romania si Bulgaria.

Autorii documentarului "Sex - Made in Germany", prin care acestia incearca sa arate fata nevazuta a prostitutiei la 10 ani de cand practicarea meseriei a devenit legala, au vizitat cel mai mare bordel din Europa, situat in Stuttgart, al carui prag este calcat in fiecare an de 55.000 de barbati.

Multe dintre femeile de aici sunt de alta nationalitate decat cea germana, majoritatea provenind din state Est europene precum Romania si Bulgaria.

"O multime de fete care iau diploma de liceu vin si lucreaza aici o zi sau doua pe saptamana, in weekend, pentru a castiga niste bani in plus, deoarece nu mai vad in asta ceva rau", afirma o prostituata.

In pofida intentiilor Guvernului de a controla conditiile in care lucreaza femeile din bordeluri, documentarul arata cateva cazuri extreme in care femei provenind din Estul Europei au venit in Germania in cautarea unei vieti mai bune.

O femeie romanca intretinea relatii sexuale cu 40 de barbati pe zi, pana cand autoritatile au decis sa inchida afacerea din cauza nerespectarii normelor de sanatate, scrie The Local.

Prin legalizare, Guvernul spera la acel moment sa "curete" industria, acordand prostituatelor mai multe drepturi si asigurandu-le securitatea. Documentarul, la crearea caruia s-au utilizat camere ascuse in bordeluri, nu arata insa o poveste de succes, mai scrie sursa citata.

Doi ani de interviuri, vizite la bordeluri si reportaje sub acoperire au aratat o industrie infloritoare, insa in care femeile au devenit "o resursa utilizata cat mai eficient posibil".

Milioane de clienti in fiecare an

Desi pare un numar ireal, peste un milion de barbati platesc pentru sex in fiecare zi in Germania. In Berlin, multi dintre ei profita de ofertele de 49 de euro pentru o intrega noapte, aici "sexul fiind mai ieftin decat in oricare alt loc", dupa cum afirma un proprietar de bordel jurnalistilor.

"Acum totul este legal, proprietarii de bordeluri pot dormi mai bine noaptea", mai spune el. Un altul, tata a patru copii, declara jurnalistilor cum si-a trimis fata la o scoala de elita din Marea Britanie cu banii stransi de pe urma afacerii.

Atat de populare au ajuns ofertele foarte avantajoase, incat operatorii de turism ofera acum vacante speciale pentru sex grupurilor de barbati din Asia, Orientul Mijlociu si America de Nord. Acestia sunt plimbati pentru sase zile de dezmat cu sex si alcool nelimitate. Clientii vin si din zone mai apropiate, un danez spunand ca, in Germania, "calitatea este buna, iar totul este in ordine".

Ceea ce castiga insa Guvernul de pe urma legalizarii prostitutiei sunt taxele, platite chiar si de cele care isi practica meseria pe strada, ceea ce transforma statul german, in opinia unui patron de bordel, "intr-un proxenet modern".

Citeste si:
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...
Comentarii
SC USL Felix SRL
rank 1
Pesemne n-ar exista prostituate în România dacă nu ar fi pe lume