Ziare.com

Tot mai multi romani ajung in inchisorile din Norvegia

de Florin Necula
Marti, 25 Iunie 2013, ora 16:01

   

Tot mai multi romani ajung in inchisorile din Norvegia
Romanii sunt tot mai numerosi in inchisorile norvegiene, numarul acestora crescand constant in ultimii trei ani.

In anul 2010, Norvegia si Romania au semnat o intelegere prin care s-ar fi inlesnit trimiterea detinutilor romani in inchisorile din tara lor natala, transmite The Norway Post. Cu toate acestea, de atunci numarul romanilune a crescut.

De la intrarea in vigoare a intelegerii, in urma cu un an, Norvegia a cerut ca 11 detinuti sa fie transferati, insa Romania nu a raspuns.

Intre timp, numarul romanilor aflati in inchisori din Norvegia a crescut, in prezent circa 40 de infractori din Romania ispasindu-si pedepsele in aceasta tara, iar alti 80 se afla in arest.

Hotii romani au speriat Norvegia: 7 din 10 infractori sunt din tara noastra

Statisticile din Norvegia arata ca sapte din zece infractori care au fost arestati pentru furt in Oslo, din 2012 si pana in prezent, provin din Romania.

Din anul 2012, 171 de romani au fost condamnati in Oslo, Asker si Baerum, dintre care 152 pentru furt, jaf sau manipulare de bunuri furate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2397 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In Norvegia in inchisoare

se traieste mai bine ca in Romania in libertate.

 

Treziti-va guvernanti la realitate

Si nu mai lasati infractorii romani sa invadeze Europa.Am ajuns sa ne fie rusine sa spunem ca suntem romani, cand ne aflam in strainatate.Daca de cainii vagabonzi nu mai putem scapa niciodata de ei, de infractori se poate scapa foarte usor, dar sa existe putina vointa politica.Shalom

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor